Međimurje Press
Policija

Kriminalci vrebaju!

Četvrtak, 23. travnja 2020. godine

RAČUNALNA PRIJEVARA

Oprez, kibernetički kriminalci neprestano vrebaju!

U razdoblju od 2. do 7. travnja ove godine nepoznati počinitelj korištenjem „zloćudnog“ (malicioznog) računalnog programa neovlašteno je pristupio elektroničkoj razmjeni podataka između ovlaštenih osoba u trgovačkim društvima iz Preloga i Republike Češke.

Više na poveznici.

TEŠKA KRAĐA

Čakovec – provala u skladište prodavaonice mješovitom robom

Noćas, (24. travnja 2020.) u 1 sat i 20 minuta u Čakovcu, u Ulici Stjepana Radića, nepoznati počinitelj provalio je u skladišne prostorije prodavaonice mješovitom robom, odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta prama izjavi predstavnika oštećenog trgovačkog društva iz Čakovca, procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se stvarna šteta utvrditi zaprimanjem odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Recidivist u počinjenju prometnih prekršaja završio u zatvoru

Jučer, 23. travnja 2020. godine u 12 sati i 45 minuta u Pribislavcu, u Ulici Antuna Mihanovića, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru cestovnog zaustavili su 34-vozača neregistriranog mopeda marke „Qingqi“.

Nadzorom je utvrđeno kako je vozač upravljao mopedom bez položenog vozačkog ispita. Budući je 34-godišnjak s područja općine Pribislavec, povratnik u činjenju istovrsnih prometnih prekršaja, uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja okrivljeni vozač mopeda uz optužni prijedlog zbog počinjena nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurna sutkinja prihvatila je prijedlog policije i okrivljeniku odredila zadržavanje.

Policijski službenici sproveli su 34-godišnjaka u Zatvor u Varaždinu.

INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol i brzina“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u subotu, 25. travnja 2020. godine od 18 do 24 provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol i brzina“.

Tijekom najavljene akcije aktivnosti policijskih službenika prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga i nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom. Ujedno, sankcionirat će se svako grubo kršenje prometne discipline, kao i ostali prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja