medjimurjepress@gmail.com

Kriminalističko istraživanje subotnjeg požara u Prelogu

Dani vikenda 16., 17. i 18. kolovoza 2019. godine.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe i pet krađa. U tri krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u dvije krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo dvije krađe na obali rijeke Drave kod Gornjeg Kuršanca i Gornjeg Hrašćana

U subotu, 17. kolovoza 2019. godine u poslijepodnevnim i kasnim večernjim satima na obali rijeke Drave nedaleko Gornjeg Kuršanca i Donjeg Hrašćana evidentirane su dvije krađe. Oko 14 sati i 30 minuta na obali rijeke Drave kod Donjeg Hrašćana, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost vlasnika te je iz torbe ukrao dva novčanika i mobitel. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Nešto kasnije, oko 23 sata, nepoznati počinitelj iz torbice, koja je bila ostavljane u otključanom teretnom vozilu, čakovečkih registarskih oznaka, parkiranom nedaleko obale rijeke Drave kod Gornjeg Kuršanca, ukrao je novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo sve građane da prilikom traženja osvježenja u obližnjim rijekama ili jezerima, ne ostavljaju ni u jednom trenutku svoje stvari bez nadzora kako ne bi postali žrtve kradljivaca. Ujedno, postoji izreka kako „prilika čini lopova“ te u skladu s njom izbjegavajte ostavljati torbice, novčanike i druge vrijedne predmete na vidljivim mjestima u vozilima i naravno vozila zaključavajte.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, teške ozljede opasne po život zadobio je vozač osobnog automobila rođen 2000. Nesreća se dogodila u subotu, 17. kolovoza 2019. godine oko 5 sati i 30 minuta u Zasedbregu. U nesreći koja se dogodila u petak, 16. kolovoza 2019. godine nešto prije 19 sati između naselja Podturen i Novakovec, lakše je ozlijeđen vozač traktora rođen 1952. U trećoj nesreći koja se dogodila u subotu, 17. kolovoza 2019. godine oko 18 sati u Okruglom Vrhu nastala je materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod trojice vozača. Najveća koncentracija alkohola od 1,70 promila utvrđena je kod 67-godišnjeg vozača traktora, koji je skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom na županijskoj cesti između naselja Podturen i Novakovec.

PROMETNA NESREĆA

U teškoj prometnoj nesreći stradao 19-godišnji vozač osobnog automobila

U subotu, 17. kolovoza 2019. godine oko 5 sati i 30 minuta u Zasadbregu dogodila se teška prometna nesreća. U svojstvu „mladog vozača“, 19-godišnji vozač BMW (serije 3, godina proizvodnje 2000.), čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) te vidljivosti (svitanje), zbog čega je u blagom desnom zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem. U zanošenju je sišao automobilom izvan kolnika, gdje je potom udario u dvorišnu ogradu, a u nastavku kretanja i u stup javne električne rasvjete.

U vađenju unesrećenog iz automobila sudjelovali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i DVD-a Zasadbreg.

Ozljeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u trenutku nesreće zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju na Odjelu intenzivne skrbi.

O prometnoj nesreći izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

U Prelogu izbio požar u napuštenom skladištu

U subotu, 17. kolovoza 2019. godine nešto prije 21 sat na Trgu Slobode u Prelogu, izbio je požar u napuštenom skladištu, vlasništvo privatnog poduzeća sa sjedištem u Čakovcu. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Preloga, Cirkovljana i Donjeg Kraljevca. Materijalna šteta za sada nije poznata te će se utvrditi nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva oštećenog poduzeća, dok je u požaru izgorjelo krovište skladišta dimenzija 60 x10 metara.

U nedjelju, 18. kolovoza u prijepodnevnim satima na mjestu izbijanja požara obavljen očevid u kojem je sudjelovao i inspektor za zaštitu od požara Policijske uprave međimurske te je utvrđeno kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

(Radovan Gačal)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*