Međimurje Press
Policija

Krivotvorenje isprava!

DanI vikenda, 4., 5. i 6. prosinca 2020. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri krađe i četiri teške krađe, od čega dvije u pokušaju. Materijalna šteta kod dvije evidentirane krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo provalu u gospodarski objekt u Murskom Središću.

U noći sa subote na nedjelju (5./6. prosinca 2020.) Murskom Središću, Ulici Marka Kovača, nepoznati počinitelj provalio je u gospodarski objekt (tzv. „pušnicu“), odakle je ukrao više desetaka kilograma raznog sušenog mesa.

Materijalna šteta prema izjavi 60-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI – DOPUNA INFORMACIJE

Trojica mladića neovlašteno oduzela Renault Clio te njime prouzrokovala prometnu nesreću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su trojica mladića (22-godišnjak i 20-godišnjak s područja grada Murskog Središća te maloljetnik s područja Međimurske županije), počinili kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, sumnja se kako su u četvrtak, 19. studenoga ove godine nešto poslije 3 sata u Murskom Središću, Ulici Sitnice, u obiteljskoj kući pronašli i oduzeli ključeve osobnog automobila Renault Clio, čakovečkih registarskih oznaka. Nakon toga pomoću oduzetih ključeva na dvorištu spomenute kuće, pokrenuli su Renault Clio te se njime odvezli u nepoznatom smjeru.

Nešto kasnije, točnije oko 5 sati u Podturnu, maloljetni osumnjičenik koji je upravljao oduzetim Cliom, i to bez položenog vozačkog ispita, prouzrokovao je prometnu nesreću. Upravljajući Ulicom Florijana Andrašeca, uslijed neprilagođene brzine u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika, gdje je udario u žičanu ogradu dječjeg vrtića. Nakon prometne nesreće vozač i putnici iz automobila pješke su napustili mjesto događaja.

Protiv dvojice punoljetnih osumnjičenika te prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Ujedno, prema maloljetniku zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

KRIVOTVORENJE ISPRAVE

Vozač Opela (49) osumnjičen za krivotvorenje isprva

U petak, 4. prosinca 2020. godine u 14 sati i 5 minuta u Čakovcu, Neumannovoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, prilikom nadzora cestovnog prometa zaustavili su Opel Insigniju, koprivničkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 49-godišnjak.

Provjerom putem evidencije registracije vozila i prometnih dozvola utvrđeno je kako se na spomenutom automobilu nalaze ne pripadajuće registarske pločice.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 49-godišnjak u jutarnjim satima u Čakovcu, Preloškoj ulici, s osobnog automobila Peugeot 206, skinuo registarske pločice te ih montirao na Opel Insigniju, a sve s namjerom lažnog prikazivanja registriranosti automobila. Policijski službenici oduzeli su registarske pločice.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PRIJEVARA U GOSPODARSKOM POSLOVANJU

Direktor poduzeća iz Čakovca osumnjičen za prijevaru u gospodarskom poslovanju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, osnovano se sumnja da je 65-godišnjak u svojstvu direktora trgovačkog društva sa sjedištem u Čakovec (osnivač društva i osoba ovlaštena za zastupanje), počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je osumnjičeni znajući kako je spomenuto trgovačko društvo u neprekidnoj blokadi zbog nemogućnosti izvršenja financijskih obveza te da je pred nadležnim sudom pokrenut postupak ispitivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, krajem srpnja prošle godine doveo u zabludu i prevario 46-godišnjeg investitora s kojim je sklopio ugovor o izvođenju građevinskih radova. Prema spomenutom ugovoru osumnjičeni se obavezao da će njegovo trgovačko društvo do početka svibnja ove godine izvršiti građevinske radove na stambenoj zgradi u Rovinju. Takvim postupkom naveo je investitora da mu isplati avans u iznosu od 20% ukupno procijenjenih radova prema troškovniku, odnosno novčani iznos od oko 150.000,00 kuna, ali u dogovorenom terminu ugovorene obveze nije izvršio. Ujedno, investitora je držao u zabludi prolongirajući početak izvođenja radova uz učestala obećanja da će vratiti uplaćeni avans, dok mu se naposljetku prestao javljati.

Protiv osumnjičenog podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna podnijetoj kaznenoj prijavi.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama nisu evidentirane prometne nesreće.

INFORMACIJA

Pronađena veća količina novca, traži se vlasnik

Proteklog vikenda (između 4. i 6. prosinca 2020.) na području grada Čakovca, pronađena je veća količina novca.

Pozivamo vlasnika koji je izgubio novac, da se javi u sjedište Policijske uprave međimurske (Čakovec, Jakova Gotovca 7).

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja