Krivotvorenje isprava, ukrao sanduke peradi, ozlijeđeni vozač i biciklist

Četvrtak, 8. kolovoza 2019. godine.

TEŠKA KRAĐA

Donji Pustakovec – ukrao nekoliko sanduka peradi

U četvrtak, 8. kolovoza u ranim jutarnjim satima u Donjem Pustakovcu, nepoznati počinitelj načinio je otvor na dvorišnoj ogradi obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva, gdje je iz rashladne komore nezaključanog objekta ukrao nekoliko sanduka peradi.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Krađa novčanika

U četvrtak, 8. kolovoza u popodnevnim satima u Čakovcu, u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj je iz poslovnog prostora ukrao novčanik u kojem se nalazio novac te osobni dokumenti i bankovne kartice.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

Čakovec – lakše ozlijeđena vozačica osobnog automobila i pješak

U četvrtak, 8. kolovoza oko 9.20 sati u Čakovcu, na raskrižju s kružnim tokom prometa Zrinsko-frankopanske i Vukovarske ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj 78-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama ceste (raskrižje i zavoj). Zbog toga je prilikom skretanja izgubila nadzor nad vozilom i sišla na otok za razdvajanje prometnih tokova gdje je udarila u prometni znak. U nastavku kretanja udarila je u 44-godišnjeg pješaka koji je preko obilježenog pješačkog prijelaza gurao bicikl. Nakon udara pješak je pao na kolnik, a vozačica je vozilom sišla izvan kolnika te se zaustavila u obližnjem parku.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena vozačica i pješak prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovce gdje im je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Vozačici koja je skrivila prometnu nesreću uručena je obavijest o počinjenom prekršaju.

KRIVOTVORENJE ISPRAVA / NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Upravljao automobilom s nepripadajućim registarskim pločicama te posjedovali drogu

U četvrtak, 8. kolovoza u popodnevnim satima u Prelogu, u blizini derivacionog kanala, policijski službenici Policijske uprave međimurske zaustavili su osobni automobil, „Audi A3“, s istaknutim nepripadajućim registarskim pločicama čakovečkih oznaka, a kojim je upravljao 24-godišnji vozač.

Registarske pločice su oduzete, dok će se protiv vozača podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zbog krivotvorenja isprave.

Nadalje, utvrđeno je da je vozač neovlašteno posjedovao 0,5 grama droge amfetamin, a 24-godišnji suvozač 12 grama marihuane i 1,1 gram amfetamina.

Droga je oduzeta, dok će 24-godišnjaci biti prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*