medjimurjepress@gmail.com

Krivotvorenje novca

Srijeda, 25. srpnja 2018. godine.

KRIVOTVORENJE NOVCA

Stavljao u opticaj krivotvoren novac

U razdoblju od 18. do 22. svibnja ove godine u Čakovcu, nekoliko poslovnica banaka zaprimile su ukupno pet novčanica u apoenima od 500 kuna, za koje su djelatnici banaka posumnjali da su krivotvorene.

U srijedu, 24. srpnja u jutarnjim satima, u Grkaveščaku temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršene su pretrage doma i drugih prostorija, koje koristi 59-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnjak počinio kazneno djelo “krivotvorenje novca” te je jutarnjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok je u poslijepodnevnim satima temeljem naloga državnog odvjetnika doveden sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio istražni zatvor.

TEŠKA KRAĐA

Provale u kiosk i vikend kuću

Tijekom noći s 24. na 25. srpnja u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u kiosk prehrambenih proizvoda, gdje je ukrao razne prehrambene proizvode i cigarete.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Kroz noćne sate s 24. na 25. srpnja, u Gonjem Kuršancu, u vikend naselju zvanom „Omek“, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću i spremište, gdje je ukrao akumulator, inventar, plinsku bocu, motornu kosilicu, agregat, pumpu, ribički pribor i štapove te kanistar s benzinom.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

Biciklom oduzeo prednost

U srijedu, 25. srpnja oko 10,30 sati u Čakovcu, na kolniku Trga Eugena Kvaternika, maloljetni vozač bicikla, krećući se nogostupom, obavljao je uključivanje u promet na kolnik Trga Eugena Kvaternika, preko prijelaza biciklističke staze preko kolnika, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, zbog čega je u bicikl udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je raskrižjem s kružnim tokom prometa upravljao i vršio skretanje na kolnik Trga Eugena Kvaternika, 72-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće. Uslijed udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik.

Vozilom hitne pomoći vozač bicikla prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu utvrđene lake tjelesne ozljede.

Protiv vozača bicikla se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

U sudaru motocikla i mopeda ozlijeđene tri osobe

U srijedu, 25. srpnja oko 19,30 sati u Gardinovcu, vozač motocikla čakovečkih registarskih oznaka, 45-godišnjak s područja općine Domašinec, upravljajući vozilom u vrijeme dok je u krvi imao alkohola od 0,93 grama po kilogramu, nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je izlaskom iz zavoja vozilom u potpunosti prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je vozilom udario u moped čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 69-godišnjak s područja općine Belica. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i mopeda te pada oba vozača na kolnik, kao i putnice na mopedu, 61-godišnjakinje s područja općine Belica.

Nakon prometne nesreće oba vozača i putnica vozilima hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod 45-godišnjaka utvrđene lake tjelesne ozljede dok za ostale sudionike nisu okvalificirane ozljede.

Za vrijeme vožnje, vozač motocikla na glavi je nosio propisanu i homologiranu zaštitnu kacigu koja nije bila uredno pričvršćena, dok su 69-godišnjak i 61-godišnjakinja na glavi nosili kacige koje nisu homologirane.

Nakon kvalifikacija ozljeda će se podnijeti odgovarajuća prijava.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Nenad Risek

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*