medjimurjepress@gmail.com

Kršenje mjera samoizolacije u Murskom Središću!

Utorak, 26. siječnja 2021. godine

KRAĐA

Iz dvorišta kuće u Donjem Vidovcu ukraden benzinski agregat

U razdoblju od 2. do 26. siječnja 2021. godine u Donjem Vidovcu, Ulici Matije Gupca, iz otvorenog dvorišta obiteljske kuće u izgradnji, vlasništvo 25-godišnjakinje, nepoznati počinitelj ukrao je benzinski agregat za struju.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

ŠIRENJE I PRENOŠENJE ZARAZNE BOLESTI / POSEBNA SIGURNOSNA MJERA SAMOIZOLACIJE

U Murskom Središću 34-godišnjak i 18-godišnjak prekršili izrečene mjere samoizolacije i obaveznog liječenja u kući

Jučer, 26. siječnja 2021. godine u 11 sati i 40 minuta u Murskom Središću, Ulici Sitnice, policijski službenici Policijske postaje Murske Središće izvršenim provjerama putem Informacijskog sustava MUP-a utvrdili su kako 34-godišnjak i 18-godišnjak ne poštuju izrečenu mjeru obaveznog liječenja od bolesti COVID-19 u kući, odnosno izrečenu mjeru sigurnosne samoizolacije. Naime, spomenuti dvojac zatečen je na ulici, dok je provjerama putem spomenutih evidencija utvrđeno kako je 34-godišnjaku određena mjera liječenja od bolesti COVID-19 u kući, i to u razdoblju od 23. siječnja do 1. veljače 2021. godine. Kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, dovršit će se po prestanku izrečene mjere, odnosno nakon izlječenja.

Nadalje, izvršenim provjerama za 18-godišnjaka utvrđeno je kako mu je određena sigurnosna mjera samoizolacije, i to u razdoblju od 26. siječnja do 5. veljače ove godine, koju je prekršio boravkom na ulici. Nekoliko sati kasnije, točnije u 16 sati i 25 minuta policijski službenici ponovno su zatekli spomenutog 18-godišnjak na ulici (Mursko Središće, Ulica Sitnice) u kršenju izrečene mjere samoizolacije.

Zbog počinjenja dvaju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 18-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 16.000 kuna (okrivljeniku su uručeni prekršajni nalozi).

O opisanom događaju obaviješten je nadležni Držani inspektorat.

INFORMACIJA

U Prelogu i Kotoribi provedene preventivne aktivnosti

Sredinom i krajem siječnja ove godine kontakt policajci iz Policijske postaje Prelog, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivne aktivnosti iz akcija “Zajedno” i “Zajedno do veće sigurnosti”.

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*