medjimurjepress@gmail.com

Kuršanečka prometna nesreća

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave  međimurske evidentirano je šest krađa (jedna krađa vrijednosti ukradene stvari iznad tisuću kuna te pet krađa do tisuću kuna), te  jedna teška krađa, od kojih izdvajamo:

Krađu:

U subotu, 25. ožujka nešto prije podneva u Hodošanu, Ulici Vukov gaj, nepoznati počinitelj iz nezaključane kuće ukrao je novčanik u kojem se nalazio novac, bankovne kartice i osobni dokumenti te time 60-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Tešku krađu:

Između 19. veljače i 7. ožujka u Donjem Kraljevcu, Ulici Gornji kraj, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 57-godišnjakinje s područja grada Zagreba, odakle je ukrao LCD televizor, pisaču mašinu, radio prijemnik s ugrađenim CD playerom, dalekozor, TV antenu, sušilo za kosu, električnu peć te razne druge predmete. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA             

U nedjelju, 26. ožujka oko 11 sati i 20 minuta u Kuršancu dogodila se prometna nesreća u kojoj su teško ozlijeđeni 20-godišnji vozač i 19-godišnji putnik iz Honde Civic, čakovečkih registarskih oznaka.

Upravljajući Hondom Civic, 20-godišnji vozač na ravnom dijelu Glavne ulice kod kbr. 36, sišao je vozilom izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u betonsku dvorišnu ogradu te se ponovno u rotiranju vratio na kolnik.  Uslijed siline udara došlo je do ispadanja vozača iz vozila. Ujedno, pogonski agregat (motor) Honde odvojio se od šasije te udario u ogradu nogometnog igrališta.

Vozilom hitne medicinske pomoći vozač i putnik iz vozila prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno kako je u nesreći vozač zadobio teške ozljede opasane po život, dok je putnik zadobio teške ozljede, zbog čega su zadržani na liječenju.

Zbog obavljanja očevida od 11 sati i 43 minute do 14 sati i 59 minuta dio Glavne ulici bio je zatvoren za sav promet, koji se odvijao obilaznim ulicama.

Protiv 20-godišnjeg vozača zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Napomena: fotografiju prometne nesreće dostavljamo u privitku priopćenja

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su teške ozljede zadobili 20-godišnji vozač i 19-godišnji putnik iz osobnog automobila, dok je lakše ozlijeđen 64-godišnji vozač osobnog automobila te sedam prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, tri prometne nesreće,

– ostale greške, tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

U petak, 24. ožujka nekoliko građana pristupilo je nepozvano u prostorije Policijske postaje Mursko Središće te su pritom dragovoljno predali poluautomatsku i automatsku pušku, tri spremnika za automatsku pušku te tristotinjak komada raznog streljiva.

Dobro je podsjetiti!

Nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“, koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova s partnerima, sukladno odredbama Zakona o oružju, omogućuje građanima Republike Hrvatske dragovoljnu i vremenski neograničenu predaju eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A (zabranjeno oružje):

– automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektil s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i dr. .

Putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju.

Protiv građana koji prijave i predaju oružje nadležnom tijelu radi predaje NEĆE se pokretani prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije (192). Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti i tako osigurati anonimnost građana te sigurnu predaju oružja.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*