Međimurje Press
Policija

Lažna uzbuna 31-godišnjaka s područja općine Pribislavec

Utorak, 10. studenoga 2020. godine

LAŽNA UZBUNA

Trideset jednogodišnjak osumnjičen za kazneno djelo lažne uzbune

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 31-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo lažne uzbune.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljka, 12. listopada ove godine u 19 sati i 28 minuta putem mobilnog telefona obavijestio hitnu medicinsku pomoć da je sumještanin pao niz stepenice te se ozlijedio i pritom se žali na bol u prsima, iako je znao da to nije istina. Na takvu lažnu dojavu na hitno postupanje upućen je medicinski tim, koji je dolaskom na mjesto događaja ustanovio da nema potrebe za njihovim postupanjem.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA NA OSOBITO DRZAK NAČIN

Pušćine – nepoznati počinitelj iz trgovine ukrao novac

U ponedjeljka, 10. studenoga 2020. godine oko 18 sati i 30 minuta u Pušćinama, Ulici Nikole Tesle, nepoznati počinitelj ušao je u trgovini mješovitom robom te je od 39-godišnje prodavačice zatražio da mu preda novac. Nakon što je prodavačica otvorila registar blagajnu, počinitelj je iz nje ukrao novac te se udaljio u nepoznatom smjeru.

U događaju prodavačica nije ozlijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Opis počinitelja: muškarac starosti oko 20 godina, vitkog stasa, visine oko 170 cm, koji je u trenutku počinjenja opisanog kaznenog djela preko lica nosio medicinsku masku, a na glavi kapu te kapuljaču, dok je bio obučen u crne hlače sa zelenim detaljima nalik na skijaške hlače i jaknu crne boje s kapuljačom.

Mole se građani koji raspolažu s konkretnim saznanjima o ovom kaznenom djelu da se jave u najbliži policijsku postaju ili nazovu na broj telefona 192.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

TEŠKE KRAĐE PROVALJIVANJEM

Čakovec – provala u garažu

U razdoblju od 14 sati 9. studenoga do 9 sati i 30 minuta 10. studenoga ove godine u Čakovcu, nepoznati počinitelj na dvorištu obiteljske kuće u Ulici Elemera Vajde, provalio je u garažu, odakle je potom ukrao motornu pilu.

Materijalna šteta prema izjavi 82-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Od 15. studenog do 15. travnja obvezno korištenja zimske opreme

Nakon ugodnih jesenskih dana, mogu se očekivati nagle promjene vremena praćene kišom, vjetrom i maglom. Uskoro će i nastupiti zimski uvjeti na prometnicama, koji nam uz kišu i maglu donose snijeg i ledenu kišu. Upravljanje vozilima pod takvim uvjetima otežano je pa se vozačima preporučuje dodatni oprez kod upravljanja vozilom jer se tada povećava i opasnost od prometnih nesreća.

Pozivamo vozače na oprez i prilagođavanje uvjetima na cesti. Kolnik je vlažan, sklizak i hladniji zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžen je zaustavni put prilikom kočenja, a na takvom kolniku vrlo lako može doći do gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima. U takvim uvjetima prije vožnje potrebno je dodatno provjeriti tehničku ispravnost vozila kojim upravljate, a posebice stanje i ispravnost pneumatika na vozilu.

Više na poveznici.

Radovan Gačal, struč. spec. krim.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja