Lažno se predstavili kao policijski službenici

Četvrtak, 23. kolovoza 2018. godine

TEŠKA KRAĐA

Između 20. i 23. kolovoza u Gradiščaku, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću odakle je ukrao televizor i štednjak.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA INFORMACIJE ZA PROMETNU NESREĆU

Teško ozlijeđeni sudionici prometne nesreće u Čakovcu

U četvrtak, 23. kolovoza Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu ozljeda Županijske bolnice Čakovec iz koje je razvidno da su u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, koja se dogodila u utorak, 21. kolovoza oko 18,30 sati u Čakovcu na raskrižju državne ceste broj 3 (južna obilaznica grada Čakovca) i prilaza Travničke ulice, 31-godišnji vozač motocikla (policijski službenik) i 72-godišnja vozačica osobnog automobila zadobili teške tjelesne ozljede.

Zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, protiv 72-godišnje vozačice podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol“

U noći s 25. na 26. kolovoza (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.  

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“.

OBAVIJEST

Lažno se predstavili kao policijski službenici

Tijekom jučerašnjeg dana Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest građana da se na području Međimurske županije dvije nepoznate muške osobe u građanskom odjelu lažno predstavljaju kao policijski službenici te traže na pregled novčanice kako bi provjerili serijske brojeve, da ne bi bili krivotvorene.

U cilju sprječavanja prijevara, građanima (posebice starije životne dobi) policija savjetuje:

  • ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ,

  • ukoliko se osobe predstavljaju kao policijski službenici, dužni su se prije početka primjene policijske ovlasti predstaviti pokazivanjem službene značke i službene iskaznice s fotografijom,

  • ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima,

  • ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom,

  • kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži,

  • zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila,

  • zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično),

  • odrasli članovi obitelji koji brinu o starijim osobama moraju ih češće upozoravati o mogućim prevarantima, uz opetovano ponavljanje savjeta.

U slučaju uočavanja sumnjivih nepoznatih osoba odmah o tome obavijestite policiju na broj 192.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*