Međimurje Press
Policija

Lopovi nemaju granica

Dani vikenda 27., 28. i 29. ožujka 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet teških krađa i četiri krađe. Materijalna šteta kod jedne krađe procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok se u preostale tri krađe pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu u Maloj Subotici te tešku krađu u Nedelišću.

U noći s 25. na 26. ožujka 2020. godine u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključane garaže ukrao je motornu pilu i metalni kovčeg s raznim alatom, vlasništvo 68-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U noći s 28. na 29. ožujka 2020. godine u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije kafića i restorana, vlasništvo privatnog poduzeća iz Dunjkovca, odakle je ukrao novac te razna alkoholna i bezalkoholna pića.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

NESREĆA NA RADU

Kotoriba – teško ozlijeđen 31-godišnji radnik

U petak, 27. ožujka 2020. godine nešto poslije 9 sati u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, dogodila se nesreća na radu u kojoj je teško ozlijeđen 31-goddišnji radnik.

Nesreća se dogodila u proizvodnom pogonu privatnog poduzeća iz Kotoribe, u trenutku kada je 31-godišnji radnik rukovao strojem za proizvodnju brašna, tzv. „otresivačem“ te je tom prilikom došlo do prignječenja lijeve šake.

Ozlijeđeni radnik vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

O događaju je izviješten inspektor zaštite na radu. Ujedno, nadležnom državnom odvjetništvu dostavit će se izvješće o nesreći na radu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se dvije prometne nesreće. U tim nesrećama na sreću nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Recidivist u počinjenju prometnih prekršaja završio u zatvoru

U petak, 27. ožujka 2020. godine u 13 sati i 53 minute policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec na kontrolnom punktu kod mosta na rijeci Dravi nedaleko Gornjeg Kuršanca, zaustavili su Daewoo Lanos, varaždinskih registarskih oznaka. Od vozača i dvojice suputnika zatražili su na uvid propusnice te osobne dokumente, nakon čega je vozač nastavio vožnju u smjeru Gornjeg Kuršanca. Za odbjeglim vozačem policijski službenici krenuli su u potjeru. Tijekom potjere vozač Lanosa odbijao je zaustaviti vozilo na upućene svjetlosne i zvučne znakove s policijskog vozila. Nakon kraće potjere vozač je ipak zaustavio automobil nedaleko Kuršanca.

Tijekom policijskog postupanja vozač se ponovno oglušio na izrečene naredbe i upozorenja te se pokušao udaljiti s mjesta zaustavljanja, ali je uz primjenu sredstava prisile svladan.

Provjerom osobnih dokumenata utvrđeno je kako je 37-godišnjak s područja općine Petrijanec (Varaždinska županija), upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita, dok je alkotestiranjem utvrđeno kako je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,07 promila.

Ujedno, provjerom dokumentacije Daewoo Lanosa utvrđeno je kako je prometna dozvola istekla krajem siječnja ove godine.

Vozač, višestruki recidivist u počinjenju istovrsnih prometnih prekršaja, je uhićen te priveden u policijsku postaju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog zbog počinjena više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu te je dežurna sutkinja prihvatila prijedlog policije i okrivljeniku odredila zadržavanje najduže do 15 dana.

Policijski službenici sproveli su 37-godišnjaka u Zatvor u Varaždinu.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati pojačanih aktivnosti mobilnog tima Policijske uprave međimurske

U noći sa subote na nedjelju (28./29. ožujka 2020.) od 21 do 5 sati policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske proveli su aktivnosti na suzbijanju prometnih prekršaja.

Tijekom spomenutih aktivnosti utvrđena su ukupno tri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– dva prekršaja uporabe svjetala u prometu.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja