Međimurje Press
Policija

Mališani iz dječjih vrtića Dječja mašta i Maslačak posjetili međimurske policajce!

U utorak, 27. rujna i u srijedu 28. rujna 2022. godine mališani iz dječjih vrtića Dječja mašta iz Čakovca i Maslačak iz Murskog Središća, povodom Dana policije posjetili su Policijsku upravu međimursku.

Dobrodošlicu mladim gostima i njihovim tetama zaželjeli su Ivica Štampar iz Postaje prometne policije Čakovec i Melita Sokač iz Policijske postaje Čakovec. Na samom početku posjeta upoznali su se s izradom osobnih dokumenata (osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola). Potom su se u sportskoj dvorani nakratko razgibali, a sve pod budnim nadzorom instruktora za stručno osposobljavanje policijskih službenika, Miljenka Krušelja.

U dvorištu Policijske uprave policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su raznu opremu, tehnička pomagala i službena vozila (motocikl i „presretač“), koja koriste u svom radu. Ujedno, na zanimljiv način opisali su mališanima kako izgleda jedan radni dan interventnog i prometnog policajca.

Osmijeh na lica mališana izmamila je svojim dolaskom belgijska ovčarka „Loka“. Pod nadzorom svog vodiča prikazala im je nekoliko vježbi te pritom izazvala veliko oduševljenje.

Prilikom posjeta međimurskim policajcima djeca su se najviše obradovala fotografiranju sa službenim motociklom i opremom interventne policije te vježbanju u sportskoj dvorani Policijske uprave.

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja