Međimurje Press
Policija

Mališani Montessori skupine Perlice vrtića Maslačak posjetili PU međimursku!

U posjet Policijskoj upravi međimurskoj jučer, 27. travnja 2022. godine, u jutarnjim satima, stiglo je 25 mališana Dječjeg vrtića „Cvrčak“, Područnog odjela Maslačak, Montessori skupine „Perlice“, sa svojim odgojiteljicama.

Male goste i njihove tete na ulazu u Policijsku upravu dočekala je policijska službenica za Odnose s javnošću Ureda načelnika Policijske uprave, Danijela Turk te im zaželjela dobrodošlicu.

Za mališane je bio pripremljen niz zanimljivih sadržaja. Kroz šetnju prostorima zgrade Policijske uprave upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje svakodnevne poslove.

U šalter sali Policijske uprave službenica Odjela za upravne poslove, prezentirala je svrhu i izgled osobnih dokumenata; osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu. Potom su obišli prostorije za zadržavanje koje su kod njih pobudile bujnu maštu i potaknule vesele komentare.

U sportskoj dvorani Policijske uprave mališane je dočekao policijski sportski trener od kojeg su doznali na koji način policijski službenici održavaju dobru fizičku kondiciju te su isprobali pravi policijski trening. Bilo je tu zagrijavanja trčanjem, vježbanja gardova, pa čak i elemenata nogometa. Na kraju druženja sportski trener mališanima je podijelio prigodni promotivni materijal nabavljen sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije (privjeci), nakon čega su se djeca zasladila slatkišem koji su pripremili roditelji djece zaposleni u Policijskoj upravi.

U dvorištu Policijske uprave policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su raznu opremu, pomagala i službeni motocikl, koju koriste u svom svakodnevnom radu te su im na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan. Vrlo im je zanimljiva bila oprema koju koristi Interventna jedinica policije, osobito zaštitne kacige, štitovi i „ovan“ koji se koristi za razvaljivanje vrata, a ništa manje i službeni policijski motocikl, pa su mnogi od njih iskoristili priliku i sjeli na njega uz neizbježno fotografiranje.

(ms)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja