Međimurje Press
Policija

Maloljetni dvojac osumljičen za razbojništvo

Četvrtak, 27. veljače 2020. godine

RAZBOJNIŠTVO – DOPUNA INFORMACIJE

Maloljetni dvojac osumnjičen za razbojništvo

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo razbojništva.

Naime, sumnja se da su u srijedu, 26. veljače 2020. godine oko 17 sati i 20 minuta u Turčišću počinili razbojništvo nad 55-godišnjom prodavačicom.

Osumnjičeni dvojac zamaskiran je ušao u spremište trgovine mješovitom robom, te su potom uz prijetnju plinskim pištoljem (signalni/startni/plašni pištolj) zatražili novac od prodavačice. Nakon što im ga je odbila dati, iz blagajne su ukrali novac, te se udaljili u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Osumnjičeni maloljetnici uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

INFORMACIJE

  1. Najava aktivnosti mobilnog tima PUM-e u noći sa subote na nedjelju

Obavještavamo građane da će policijski službenici u sastavu mobilnog tima na području Policijske uprave međimurske pojačano nadzirati promet sa subotu na nedjelju (28./29. veljače 2020.), od 22 do 4 sata.

Posebna pozornost usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Na cestama će biti specijalna vozila tzv. „presretači“, te stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine i utvrđivanje ostalih prekršaja.

  1. Najava aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije tijekom ožujka 2020. godine

Obavještavamo građane da će policijski službenici Policijske uprave međimurske korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, tijekom ožujka 2020. godine provoditi preventivne aktivnosti u sljedećim terminima: 

Više na poveznici.

  1. Rezultati akcije “Nadzor teretnih vozila”

Jučer, 27. veljače 2020. godine od 10 do 14 sati na graničnom prijelazu Trnovec, policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s djelatnicima Centra za vozila Hrvatske i prometnim inspektorom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, proveli su preventivno-represivnu akciju „Nadzor teretnih vozila“.

Više na poveznici.

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja