Međimurje Press
Policija

Maloljetnik osumnjičen za pokušaj ubojstva

PRIOPĆENJE ZA DANE VIKENDA

Dani vikenda, 14., 15. i 16. kolovoza 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa u pokušaju i pet krađa, od čega je u četiri krađe pojedinačna materijalna šteta procijenjena na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo pokušaj teške krađe u Donjoj Dubravi.

U noći sa subote na nedjelju (14./15. kolovoza 2020.) u Donjoj Dubravi, Trgu Republike, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije župnog dvora iz kojih ništa nije ukrao. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POKUŠAJ UBOJSTVA

Maloljetnik osumnjičen za pokušaj ubojstva na štetu 18-godišnjaka

U subotu, 15. kolovoza 2020. godine nešto poslije 20 sati na dvorištu obiteljske kuće u Paragu, nakon verbalnog sukoba maloljetnik i 39-godišnjak fizički su nasrnuli na 18-godišnjaka. Tijekom sukoba maloljetnik je hladnim oružjem zadao nekoliko ubodnih rana po tijelu 18-godišnjaka.

Policijski službenici uhiti su maloljetnika i 39-godišnjaka te ih priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

KRAĐE – DOPUNE INFORMACIJA

Preloški policajci otkrili počinitelje krađa u Kotoribi i Donjoj Dubravi

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 27-godišnjak s područja općine Kotoriba, počinio kazneno djelo krađe.

Sumnja se da je u subotu, 8. kolovoza 2020. godine u poslijepodnevnim satima u Kotoribi, iz podruma obiteljske kuće u Ulici Josipa Slavenskog, ukrao motornu pilu. Materijalna šteta prema izjavi oštećenog 40-godišnjaka procijenjena je na oko 2.000 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog tijekom kriminalističkog od osumnjičenika su oduzeli ukradenu pilu te ju vratili vlasniku.

Protiv 27-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su 22-godišnjak i 25-godišnjak, obojica s područja općine Kotoriba, počinili kazneno djelo krađe.

Sumnja se da su u subotu, 8. kolovoza 2020. godine oko 16 sati u Donjoj Dubravi, iz trgovine u Podravskoj ulici, ukrali pet ribolovnih rola. Materijalna šteta procijenjena je na 1.260 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenika oduzeli su ukradene ribolovne role i vratili ih vlasnici trgovine.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJA

Otkriven provalnik u stambenu zgradu u Čakovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 19-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako je u četvrtak, 13. kolovoza 2020. godine između 8 i 17 sati u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, provalio u stambenu zgradu te je na prvom katu iz spavaće sobe ukrao razne cigareta i odjevne predmete, a potom iz frižidera u kuhinji i razne prehrambene proizvode. Materijalna šteta prema izjavi oštećenog 40-godišnjeg državljana Kosova procijenjena je na oko 1.500 kuna.

Protiv 19-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, i to prometne nesreće s nastalom materijalno štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača. U subotu, 15. kolovoza oko 20 sati i 45 minuta, Ulici bratstva i jedinstva u Savskoj Vesi, 31-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 2,4 promila, skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

.

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA MIRA

Kotoriba – remetili javni red i mir reproduciranjem glasne glazbe

U noći sa subote na nedjelju (15./16. kolovoza 2020.) u Kotoribi evidentirana su dva događaja narušavanja javnog reda i mira reproduciranjem glasne glazba.

Prvi događaj zbio se nešto poslije 23 sata u Ulici 3. travnja, kada je 23-godišnjakinja reproducirala glasnu glazbu putem glazbene linije te time remetila mir i spokoj ostalih mještana.

Drugi događaj narušavanja javnog reda i mira evidentiran je oko 2 sat poslije ponoći, kada je 30-godišnjak u istoj ulici, reproduciranjem glasne glazbu putem prijenosnog zvučnika remetio mir i spokoj ostalih mještana.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog od počinitelja prekršaja oduzeli su glazbenu liniju i prijenosni zvučnik.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlozi Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

INFORMACIJA

Rezultati akcije „Nadzor vozača mopeda i motocikla“

Policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske u petak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Nadzor vozača mopeda i motocikla“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola:

– od 0,5 do 1 promila – jedan prekršaj,

– od 1 do 1,5 promila – jedan prekršaj,

– više od 1,5 promila – jedan prekršaj,

– četiri prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju koja je za 10 do 20 km/h veća od dopuštene;

– jedan prekršaj prekoračenja brzine kretanja izvan naselja koja je za 30 do 50 km/h veća od dopuštene;

– sedam prekršaja prekoračenja brzine kretanja izvan naselja koja je za 10 do 30 km/h veća od dopuštene;

– jedan prekršaj nepostupanja po znaku policijskog službenika;

– jedan prekršaj tehničke neispravnosti;

– dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima;

– pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa;

– pet tzv. „ostalih prekršaja“.

Ujedno, tijekom akcije utvrđen je i jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Najveća koncentracija alkohola od 2,49 promila utvrđena je kod 41-godišnjak vozača motocikla.

U petak, 14. kolovoza u 20 sati i 15 minuta u Goričanu, Školskoj ulici, zaustavljen je vozač neregistriranog motocikla Suzuki 750, a koji prethodno u Goričanu nije postupio po znakovima i naredbama policijskih službenika.

Pošto motociklist nije posjedovao dokumente temeljem kojih bi se mogao provjeriti njegov identitet, priveden je u policijsku postaju.

Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 2,49 promila. Ujedno, pošto nije posjedovao dokumentaciju za motocikl te se nije želio izjasniti o vlasniku, a provjerom je utvrđeno kako motocikl nije evidentiran u evidenciji registracije vozila MUP-a, motocikl je privremeno oduzet do utvrđivanja vlasništva.

Okrivljeni 41-godišnjak zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, kažnjen je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 20.500 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima A kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja