Međimurje Press
Policija

Manje oružja manje tragedija

Srijeda, 5. veljače 2020. godine

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

Nacionalna kampanja “Manje oružja – manje tragedija“, još uvijek traje

Jučer, 5. veljače 2020. godine u prijepodnevnim satima građanin koji želi ostati anoniman dobrovoljno je predao policijskim službenicima pištolj i 21 komad streljiva kalibra 7,65 milimetara.

Podsjećamo građane na akciju “Manje oružja – manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

INFORMACIJA

Nastavak kampanje #DontRiskIt: Na graničnim prijelazima možete se informirati o važnosti prijave nestanka ili pronalaska nestalih putnih isprava

U prosincu prošle godine Ministarstvo unutarnjih poslova priključilo se međunarodnoj kampanji Interpola #DontRiskIt  (NE RISKIRAJ). Cilj kampanje jest osvijestiti građane o važnosti putnih isprava te nužnost prijavljivanja gubitka/krađe, kao i ponovnog pronalaska, kako bi se zaštitili od moguće zlouporabe istih. 

Više na poveznici.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja