Međimurje Press
Policija

Međimurska policija informira…

TEŠKE KRAĐE – DOPUNE INFORMACIJA

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec otkrili počinitelje provala u Čakovcu i Nedelišću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako su 25-godišnjak i 28-godišnjak, obojica s područja općine Mala Subotica, počinili dva kaznena djela teških krađa.

Naime, sumnja se da su u ponedjeljak, 31. listopada ove godine oko podneva u Čakovcu, provalili u obiteljsku kuću u Ulici kralja Zvonimira te ukrali razni nakit. Materijalnu štetu 69-godišnji vlasnik procijenio je na oko 5.000 kuna.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako su u četvrtak, 3. studenoga ove godine u prijepodnevnim satima u Nedelišću, Ulici Josipa Štolcera Slavenskog, provalili u obiteljsku kuću iz koje su potom ukrali novac. Materijalnu štetu 54-godišnja vlasnica procijenila je na 1.250 kuna.

Protiv osumnjičenih podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatih počinitelja.

PROMETNA NESREĆA / IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU – DOPUNA INFORMACIJE

U prometnoj nesreći nedaleko Goričana teško ozlijeđen 60-godišnji vozač osobnog automobila

Iz zaprimljene prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec proizlazi kako je 60-godišnji vozač osobnog automobila, austrijskih nacionalnih oznaka, u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 13. studenoga oko 19:20 sati na kolniku županijske ceste između graničnog prijelaza Goričan i naselja Goričan, teško ozlijeđen.

Podsjećamo, spomenutu nesreću pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,69 g/kg, skrivio je 40-godišnji vozač traktora, čakovečkih registarskih oznaka, s pridodanim priključkom za sjetvu. Neposredno prije nesreće vozač traktora nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je u zavoju djelomično traktorskim priključkom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje prometa vozila iz suprotnog smjera. Uslijed opisane situacije u bočni dio traktorskog priključka prednjim bočnim dijelom udario je osobni automobil, austrijskih nacionalnih oznaka, kojim  je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji vozač.

Ozlijeđeni vozač osobnog automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju te je utvrđeno da je teško ozlijeđen. U izvlačenju ozlijeđenog vozača iz osobnog automobila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Goričan.

Protiv 40-godišnjeg vozača traktora zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

  • Dani tehničke ispravnosti vozila

U razdoblju od 21. do 26. studenoga 2022. godine provest će akcija preventivno-sigurnosnog karaktera pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila” s ciljem postizanja većeg stupnja tehničke ispravnosti vozila na hrvatskim prometnicama.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno su usmjerene na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača na ispravno i pravovremeno sagledavanje aspekata tehničke ispravnosti vlastitog vozila, a sve u cilju sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu, odnosno kako bi se izbjegle prometne nesreće prouzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Vlasnici vozila u akciju se uključuju dobrovoljno, a težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled te uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Akcija će se provesti pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, a u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske, Hrvatskim autoklubom te Stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi. Sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila za vrijeme cijelog radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila, a naplaćuje se samo onim vlasnicima vozila koji dođu na redovni ili preventivni tehnički pregled ili neko drugo službeno ispitivanje. 

Radno vrijeme stanica za tehničke preglede vozila

Stanice za tehničke preglede vozila u Čakovcu (Neumannova i Zagrebačka ulica):
        –  ponedjeljak – petak od 7 do 20 sati,
–  subota od 7 do 14 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila u Prelogu:
       –     ponedjeljak – petak od 7 do 20 sati,
–     subota od 7 do 14 sati.
 

Stanica za tehnički pregled vozila u Donjoj Dubravi:
       –      ponedjeljak, srijeda, petak od 7 do 14 sati,
–      utorak i četvrtak od 11:30 do 18:30 sati,
–      subota od 7 do 12 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila u Murskom Središću:
       –      ponedjeljak, srijeda, petak od 7 do 14 sati,
–      utorak i četvrtak od 11:30 do 18:30 sati.

POLICIJSKI
SLUŽBENIK
Glasnogovornik
Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja