Međimurje Press
Policija

Međimurska policija izvještava o događajima tijekom vikenda!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri krađe i jedna teška krađa. U sve tri krađe materijalna šteta procjenjuje se na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu:

Između 25. i 29. siječnja 2022. godine u Trnovcu, iz dvorišta obiteljske kuće nepoznati počinitelj je ukrao nekoliko metara ogrjevnog drva.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

Kuršanec – nedozvoljeno posjedovao vatreno oružje  

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom s područja Grada Čakovca te utvrdili da je u obiteljskoj kući u Kuršancu neovlašteno posjedovao poluautomatsku pušku „M59“ i 12 komada streljiva.

Zbog počinjenja kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU

Čakovec – muška osoba iz trgovine u Čakovcu ukrala prijenosni zvučnik

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom s područja Zagrebačke županije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krađa.

Naime, 21. siječnja 2022. godine u večernjim satima u Čakovcu, Svetojelenskoj ulici, u trgovini ukrao je prijenosni zvučnik u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave.

PROMETNA NESREĆA

Prometne nesreće u Čakovcu i Lopatincu

-U petak, 28. siječnja 2022. godine oko 14,35 sati u Lopatincu, Vinogradskoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj 61-godišnja vozačica bicikla brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste (nizbrdica, zavoj).

Zbog toga je u desnom zavoju biciklom udarila u 72-godišnju pješakinju koja se kretala u istom smjeru uz desni rub kolnika. Uslijed udara pješakinja je pala na travnatu površinu, a vozačica bicikla na kolnik.

Ozlijeđene ženske osobe su vozilom hitne pomoći prevezene u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozlijede okvalificirati naknadno.

-U nedjelju, 30. siječnja 2022. godine oko 5,15 sati u Čakovcu, Ulici Žrtava fašizma dogodila se prometna nesreća u kojoj 52-godišnji vozač neregistriranog električnog mopeda, bez sklopljene police o obaveznom osiguranju od automobilske odgovornosti, u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola u količini od 1,74 g/kg nije se kretao sredinom obilježene prometne trake.

Zbog toga je na ravnom dijelu ceste vozilom prešao na lijevu stranu kolnika gdje je udario u betonski rubni kamen. Nakon udara vozilo se prevrnulo, a vozač je pao na kolnik. Za vrijeme vožnje 52-godišnji vozač nije nosio zaštitnu kacigu.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđeni je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na promatranju, dok će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Protiv 52-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja predviđena je novčana kazna u ukupnom iznosu od 20.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima AM kategorije u trajanju od šest mjeseci.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– neprilagođena i nepropisna brzina – dvije prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,

– ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,73 g/kg utvrđena je kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 29. siječnja 2022. godine u Zasadbregu.

INFORMACIJA 

Kod bankomata u Savskoj Vesi građanin pronašao novac, traži se vlasnik 

U petak, 28. siječnja 2022. godine u Savskoj Vesi, kod bankomata, savjesni i pošteni građanin pronašao je novac.

Pozivamo vlasnika koji je novac izgubio, da se javi u Nalazni ured, u sjedištu Policijske uprave međimurske, Čakovec, Jakova Gotovca 7.

Marina Soldat                       

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja