Međimurje Press
Policija

Međimurska policija najavljuje akcije za vikend!

INFORMACIJE

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provesti će akciju “Alkohol”

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u subotu, 17. travnja 2021. godine od 18 do 24 sata provest će aktivnosti iz operativne akcije “Alkohol”.

Policijske aktivnosti iz najavljene akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ujedno, utvrđivat će se i prekršaji kretanja vozilima nepropisnom brzinom.

Nadalje, tijekom akcije suzbijat će se svako grubog kršenja prometne discipline, kao i ostali prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Najava akcija “Brzina“ i „Pojačani 24-satni nadzor brzine“

U razdoblju od 19. do 25. travnja 2021. godine, policijski službenici Policijske uprave međimurske kroz službu pojačano će provoditi nadzor brzine kretanja vozila.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2021. godinu, te se u navedenom terminu provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Policijske aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

U srijedu, 21. travnja 2021. godine unutar 24 sata, odnosno od 00,00 do 24,00 sati, provesti će se „Pojačani 24-satni nadzor brzine“ (speed marathon).

Građanima se omogućava odabir lokacija na kojima će se mjeriti brzina, dostavom na elektroničku poštu Policijske uprave međimurske medjimurska@policija.hr  .

Prikupljanje lokacija  traje do 18. travnja 2021. godine.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja