Međimurje Press
Policija

Međimurska policija zabilježila tijekom vikenda 8 lakših i težih krađa!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske između 26. i 28. ožujka 2021. godine evidentirane su tri teške krađe i pet krađa. U dvije krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u dvije krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo dvije teške krađe i jednu krađu

1) Između 25. i 26. ožujka 2021. godine u Kuršancu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije nogometnog kluba odakle je ukrao muzičku liniju, prijenosno računalo, zvučnike, lopte te razna alkoholna i bezalkoholna pića.
Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

2) Između 6. i 27. ožujka 2021. godine u Strahonincu, Dravskoj ulici, nepoznati počinitelj je preskočio ogradu privatnog poduzeća, nakon čega je iz nezaključane podzemne cisterne istočio i ukrao nekoliko tisuća litara dizel goriva.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

3) U subotu, 27. ožujka 2021. godine oko 17,30 sati u Čakovcu, Vukovarskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz skladišta trgovine ukrao nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđeni vozači osobnih automobila

U petak, 26. ožujka 2021. godine oko 13,10 sati, u Čakovcu na raskrižju Travničke ulice i Ulice Putjane dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.
Naime, 33-godišnji vozač osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaza nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 46-godišnji vozač. Nakon sudara došlo je do rotiranja vozila po kolniku i udara u prometne znakove.
Vozilom hitne pomoći oba vozača prevezena su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.
Protiv 33-godišnjeg vozača podnijet će se Obavijest o počinjenom prekršaju.

ODAVANJE PROSJAČENJU

Čakovec – maloljetnica narušavala javni red i mir prosjačenjem

U petak, 26. ožujka 2021. godine u 10,00 sati u Čakovcu, na Trgu Republike, maloljetna rumunjska državljanka narušavala je javni red i mir, na način da je prikazujući svoje loše materijalno stanje od prolaznika prosjačila novac i tome ostvarila imovinsku korist od više stotina kuna.
Policijski službenici maloljetnicu su doveli u službene prostorije Policijske postaje. Prema maloljetnici je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet optužni prijedlog te je dovedena na Općinski sud Čakovec, Prekršajni odjel gdje joj je izrečena odgojna mjera (sudski ukor) i zaštitna mjera udaljenje s područja Grada Čakovca.
Nakon saslušanja i izrečenih mjera maloljetnica je puštena na slobodu.

Apeliramo na građane da ne daju novac osobama koje od njih na ulici, po kućama i sl. prosjače novac, već da takve osobe odmah prijave policiji u najbližu Policijsku postaju ili na broje 112 ili 192.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su dva vozača osobnih automobila lakše ozlijeđena.
Greška koja je prethodila prometnoj nesreći je nepoštivanje prednosti prolaska.
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

POLICIJSKA SLUŽBENICA
ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja