Međimurje Press
Policija

Međimurska policija započela je s provođenjem mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje svih mjera iz Odluke

Policijski službenici Policijske uprave međimurske danas (24. ožujka 2020.) od ponoći na području Međimurske županije započeli su s nadzorom provedbe  Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, a koju je donio Stožer civilne zaštite RH s ciljem smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom. Stoga još jednom apeliramo na građane da se striktno i dosljedno pridržavaju svih dosad naloženim mjera Stožera.

Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje svih mjera iz Odluke. Uspješnost ovih mjera isključivo ovisi o odgovornosti i dosljednosti samih građanima u poštivanju svih zabrana i restrikcija. Napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo i isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci. Propusnica mora biti ovjerena i potpisana od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog stožera civilne zaštite.

Za izdavanje propusnica osim vašeg poslodavca ili izabranog liječnika, nadležan je i Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

E-mail adrese Stožera civilne zaštite Međimurske županije:

Molimo građane da za sve nedoumice te upite o izdavanju propusnica kontaktiraju Stožer putem telefona ili slanjem upita na naznačene adrese e-pošte, a ne dolaskom u prostorije Županije.

Policijski službenici će na prilaznim pravcima gradovima i drugim naseljima putem kontrolnih punktova nadzirati provođenje Odluke zbog čega  postoji mogućnost stvaranja gužvi. Molimo za strpljenje svih sudionika u prometu, a prednost prolaza imat će vozila hitnih službi.

Građani, svakako trebaju s budnom pažnjom pratiti upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu, a prilikom kontrole pripremiti propusnice i osobne dokumente, koje će potom predočiti policijskim službenicima.

Poštujmo svi zajedno Odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske jer one se donose od strane stručnih ljudi koji su odgovorni i za nas. Budimo svi zajedno odgovorni!   
Pu međimurka

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja