medjimurjepress@gmail.com

Mimohod maturanata 22. svibnja od 14 sati

Utorak, 15. svibnja 2018. godine.

RAZBOJNIŠTVO

U utorak, 15. svibnja oko 13.45 sati u Vratišincu, Ulici dr. Vinka Žganca, nepoznati maskirani počinitelj je držeći u ruci nož ušao u trgovinu mješovitom robom i od zaposlenice zatražio novac. Nakon što mu je novac predan počinitelj se udaljio u nepoznatom smjeru.

U događaju zaposlenica nije zadobila ozlijede, dok će se materijalna šteta utvrditi naknadno po zaprimanju odštetnog zahtijeva.

Molimo građane ukoliko raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu medjimurska@policija.hr , putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju. Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

PROMETNA NESREĆA

U srijedu, 15. svibnja oko 6.25 sati u Čakovcu na raskrižju ulica Rudolfa Steinera i Sajmišne, dogodila se je prometna nesreća u kojoj 21-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreču tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario moped čakovečkih registracijskih oznaka, s kojim upravljao 57-godišnji vozač. Nakon udara došlo je do prevrtanja mopeda i pada vozača na kolnik.

Vozilom hitne pomoči ozlijeđeni vozač mopeda prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će tjelesne ozljede biti okvalificirane po zaprimanju bolničke prijave.

PRONALAZAK NEEKSPLODIRANIH EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

U utorak, 15. svibnja u jutarnjim satima u poljskom predjelu zvanom “Ravnice” nedaleko Brezja, prilikom obrade poljoprivredne površine 54-godišnjak pronašao je eksplozivnu napravu.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o neeksplodiranom djelu protugradne rakete koju je preuzeo i do uništenja pohranio u skladištu Policijske uprave.

I ovom prilikom zahvaljujemo građanima na suradnji te ih pozivamo da i ubuduće svaki pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi na broj telefona 192.

Također, želimo ponovno podsjetiti javnost na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, koja je i dalje aktualna, te poziva građane na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenu bez sankcija.

INFORMACIJA

  1. Obavještavamo građane da je zbog izlijevanja rijeke Mure iz korita do daljnjeg privremeno obustavljen promet na Pograničnom graničnom prijelazu Sveti Martin na Muri – Hotiza.

Građane koji su državnu granicu namjeravali prijeći preko tog graničnog prijelaza upućujemo da to učine preko nekog od obližnjih prijelaza.

  1. “Dani maturanata-Coolijada 2018.”

Vezano uz prethodno dane informacije, podsjećamo kako će “Dani maturanata-Coolijada 2018.”, trajati od 18. do 22. svibnja 2018., dok će se završni mimohod maturanata ulicama grada Čakovca održati u utorak, 22. svibnja s početkom u 14 sati (formiranje kolone maturanata kod Gospodarske škole Čakovec). Završna svečanost održat će se na prostoru Sportsko rekreativnog centra Mladost u Čakovcu gdje će maturante nakon izbora najmaturanata, do 19 sati zabavljati DJ-glazbenici.

Tijekom Dana maturanata na području grada Čakovca biti će organizirane „građanske ophodnje“, koje će sačinjavati policijski službenici i predstavnici srednjih škola – roditelji učenika završnih razreda, koji će zajedno obilaziti sve lokacije okupljanja maturanata.

Između 18. i 22. svibnja, policijski službenici će temeljem članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09. i 92/14.) i članka 118. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika (NN 89/10. i 76/15.), poradi sprječavanja kaznenih djela  koja se progone po službenoj dužnosti i prekršaja, na području grada Čakovca obavljati snimanje javnih mjesta audio – video uređajima, i to u:

  • petak, 18.  svibnja od 13 do 19 sati,

  • subotu, 19.  svibnja od 9 sati do 13 sati,

  • ponedjeljak, 21.  svibnja od 13 do 19 sati, te

  • utorak, 22. svibnja od 12 sati do 20 sati.

Kako bi obilježavanje ovih dana prošlo sa što manje  posljedica apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost, te sigurnost građana i imovine, da prekomjerno ne konzumiraju alkoholna pića, a  roditeljima skrećemo pozornost da iskoriste svoje pravo i dužnost te posvete dovoljno nadzora i brige svojoj djeci te ih usmjere i potaknu na pozitivna ponašanja.

DOPUNA INFORMACIJE ZA PROMETNU NESREĆU

Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu ozljeda Županijske bolnice Čakovec za 79-godišnjakinju s područja općine Belica, iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobila teške tjelesne ozljede.

Naime, u srijedu 9. svibnja oko 9.30 sati u Čakovcu, Ulici ZAVNOH-a, vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 59-godišnjakinja sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu, nije se obilježenom pješačkom prijelazu približavala sigurnosnom brzinom. Zbog toga je vozilom udarila u 79-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, protiv 59-godišnje vozačice podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku u Čakovcu.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*