Međimurje Press
Policija

Mladić (22) osumnjičen za kazneno djelo lažne uzbune!

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se kako je 22-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo lažne uzbune.

Naime, sumnja se kako je u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine u 22:07 sati putem mobitela nazvao hitnu medicinsku pomoć te zatražio liječničku pomoć za oca. Tijekom poziva naveo je kako otac nije pri svijesti i da ne diše. Ujedno, naveo je kako je otac prije nego mu je pozlilo, popio nekoliko litara vina i pušio sintetičku drogu. Dolaskom hitne medicinske pomoći na mjesto događaja pacijent nije pronađen te je utvrđeno da je osumnjičeni lažno obavijestio hitnu medicinsku pomoć kako je njegovom ocu potrebna nužna i hitna medicinska pomoć.

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika policijski službenici Policijske postaje Čakovec podnijet će kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU

U prevrtanju traktora kod Gornjeg Mihaljevca stradao 51-godišnjak

U srijedu, 15. lipnja 2022. godine oko 17 sati na lokalnoj prometnici između Gornje Dubrave i Gornjeg Mihaljevca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 51-godišnji putnik iz traktora.

Vozač rođen 2000. godine upravljao je tehnički neispravnim traktorom, čakovečkih registarskih oznaka te je pritom u kabini prevozio dvojicu putnika (traktor registriran za prijevoz jednog putnika). U jednom trenutku na ravnom dijelu prometnice zbog tehničke neispravnosti uređaja za upravljanje, vozač je izgubio nadzor nad upravljanjem te je došlo do zanošenja i rotiranja traktora, a potom i silaska vozila u cestovni jarak. Nakon toga traktor se prevrnuo na bočnu stranu, dok je kabina traktora prignječila 51-godišnjeg putnika.

U izvlačenju ozlijeđenog putnika sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec. Nakon izvlačenja  51-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u opisanoj nesreći zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju. U trenutku nesreće u traktorskoj kabini prevozio se i 32-godišnjak, koji u nesreći nije ozlijeđen.

Protiv 22-godišnjeg vozača traktora, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Zbog ponavljanja prometnih prekršaja od 29-godišnjakinje oduzet VW Golf

U srijedu, 15. lipnja 2022. godine u 16:20 sati u Čakovcu, prilikom nadzora cestovnog prometa u Ulici Franje Punčeca, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su VW Golf, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 29-godišnja vozačica.

Provedenim nadzorom utvrđeno je kako je vozačica upravljala osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita. Pošto se radi o povratniku u počinjenju opisanog prometnog prekršaja, 29-godišnja vozačica je uhićena te je od nje privremeno je oduzet VW Golf i vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa 29-godišnjakinja je dovedena na Općinski sud Čakovec (Prekršajni odjel). Nakon saslušanja sutkinja je okrivljenoj odredila zadržavanje te je sprovedena u varaždinski zatvor.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

adovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja