medjimurjepress@gmail.com

Nadozvoljeno posjedovanje i izrada oružja

Srijeda, 21. veljače 2018. godine. 

PROMETNA NESREĆA

U srijedu 21. veljače oko 21 sati u Čakovcu na raskrižju ulica Zrinsko-Frankopanske i Globetka na kojem se prometom upravlja uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima (semafor), vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka 22-godišnjakinja sa područja grada Murskog Središća krećući se lijevom prometnom trakom južne kolničke trake Zrinsko-Frankopanske ulice obavljala skretanje ulijevo u smjeru ulice Globetka, a da nije zaustavila svoje vozilo kada je za njezin smjer kretanja na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, zbog čega je u njezino vozilo udario autobus varaždinskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera sjevernom prometnom trakom sjeverne kolničke trake Zrinsko-Frankopanske ulice upravljao 42-godišnjak sa područja općine Beretinec, kada je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Na sreću putnika u osobnom automobilu i autobusu nije bilo.

Nakon prometne nesreće 22-godišnjakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

U srijedu 14. veljače oko 3.30 sati postupajući po dojavi o narušavanju javnog reda i mira u Novom Selu na Dravi, policijski službenici Policijske postaje Čakovec su u Prvomajskoj ulici uočili nepoznatog muškarca koji je pješice išao u susret njima i u desnoj ruci uz nogu nosio automatsku pušku. Kada je nepoznati muškarac primijetio policijske službenike od sebe je odbacio pušku i dao se u bijeg. Obilaskom Prvomajske ulice nasred kolnika uočena je jedna čahura puščanog streljiva. Na mjestu događaja je izvršen očevid te je izuzeta automatska puška sa nekoliko komada pripadajućeg streljiva i čahura te plinski revolver nepoznate marke s jednim plinskim streljivom u bubnju.

Brzom reakcijom policije i poduzetim kriminalističkim istraživanjima te temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, izvršenim pretragama dana 14. veljače na adresama u Novom selu na Dravi koje koriste 22 i 23-godišnjaci sa šireg područja grada Čakovca kod 23-godišnjaka je pronađena poluautomatska puška i nekoliko stotina komada raznog puščanog streljiva.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 22 i 23-godišnjak počinili kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

(Nenad Risek)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*