Međimurje Press
Policija

Nadzor mobitela i drugih uređaja te korištenja sigurnosnog pojasa!

Srijedu, 9. rujna 2020. godine

KRAĐA

Čakovec – krađa novca i putne torbe u ugostiteljskom objektu

Jučer, 10. rujna 2020. godine nešto poslije 17 sati u Čakovcu, Ulici Katarine Zrinski, nepoznati počinitelj u ugostiteljskom objektu iz torbice ostavljene na stolu ukrao je novac. Ujedno, počinitelj je iz objekta ukrao putnu torbu s raznom odjećom i bankovnim karticama.

Materijalna šteta prema izjavi 18-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NESREĆA NA RADU – DOPUNA INFORMACIJE

Proveden očevid nesreće na radu u kojoj je smrtno stradao 34-godišnji radnik

Kako smo već ranije izvijestili, jučer (10. rujna 2020.) nešto prije 5 sati u Čakovcu, proizvodnom poginu poduzeća u Zrinsko-frankopanskoj ulici, dogodila se nesreća na radu u kojoj je smrtno stradao 34-godišnji radnik.

Očevidom u suradnji sa zamjenicom nadležne državne odvjetnice i inspektorom rada utvrđeno je kako je do nesreće došlo u trenutku kada su 34-godišnjak i još jedan radnik iz spomenutog poduzeća, radili na demontaži transportnog sklopa industrijske dizalice. Podignuti na mobilnoj hidrauličnoj platformi, pomoću dvije ručne lančane dizalice započeli su s podizanjem opisanog transportnog sklopa iz ležišta. Tom prilikom došlo je do popuštanja osigurača nosive kuke jedne ručne dizalice, a zatim i do iskakanja kuke iz svog ležišta zbog čega je transportni sklop pao na 34-godišnjeg radnika. Nažalost, od zadobivenim ozljeda 34-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.

Zamjenica nadležne državne odvjetnice naložila je obavljanje obdukcije.

O nesreći na radu dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Najava akcije „Nadzor mobitela i drugih uređaja te korištenja sigurnosnog pojasa“ (akcija „Focus on the road – distrakcija“) te projekta „Roadpol Safety Days“

U razdoblju od 14. do 20. rujna 2020. godine policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske, kroz redovne aktivnosti pojačano će nadzirati nepropisnu uporabu mobitela i dr. uređaja te nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2020. godinu, a sukladno spomenutom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

U četvrtak, 17. rujna 2020. godine od 7 do 15 sati policijski službenici naše Policijske uprave provest će aktivnosti iz navedene akcije u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske.

Nadalje, sukladno aktivnostima projekta Raodpol Safety Days od 16. do 22. rujna ove godine provest će aktivnosti iz akcije „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Stay alive and save lives“ – „Ostani živ i spasi živote drugih“.

Potrebno je istaknuti kako su čelnici ROADPOL-a izabrali 17. rujan ove godine (četvrtak) za „Dan bez poginulih u prometu“.

Policijski službenici prilikom najavljenih aktivnosti svih nadziranim sudionicima u cestovnom prometu dijelit će promotivno-edukacijske letke.

Policijske aktivnosti iz najavljenih akcija usmjerit će se na:

  1. suzbijanje prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr. uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa te svih oblika distrakcije,

  2. suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Pored spomenutih aktivnosti utvrđivat će se i prekršaji upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaji vozača koji upravljaju vozilima za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta te prekršaji vozača koji upravljaju kategorijama vozila koje im nisu upisane u vozačkim dozvolama, kao i utvrđivanje prekršaja mladih vozača.

Posebna pozornost posvetit će se prekršajima nekorištenje zaštitne kacige, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisnog obilaženja, pretjecanja i mimoilaženja te prekršaja nepropisnog postavljanja i nedovoljne vidljivost registarske oznake.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja