Nadzor teretnih automobila i autobusa!

Četvrtak, 11. listopada 2018. godine

TEŠKE KRAĐE

Brzo uhvaćen počinitelj teške krađe

Tijekom noći s 10. na 11. listopada (sa srijede na četvrtak) u Čakovcu, na Trgu Republike nepoznati počinitelj provalio je u šator te ukrao printer, skener, čitač za bar kodove i punjač za laptop vlasništvo privatne tvrtke.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Istog dana u popodnevnim satima, brzim djelovanjem policije, uhićen je 29-godišnjak s područja općine Nedelišće te se dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je počinio Tešku krađu.

Oduzet je dio ukradenih predmeta i vraćen oštećenoj tvrtki.

Protiv 29-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Također, se sumnja da je 29-godišnjak istog dana u Čakovcu, Ulici Vladimira Nazora, neovlašteno posjedovao (bez liječničke dokumentacije) nekoliko lijekova sa sastojcima koji se nalaze na popisu droga.

Navedeni lijekovi su od oduzeti te se protiv 29-godišnjaka podnosi i optužni prijedlog iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nadležnom prekršajnom sudu.

Provala u kuću

Između 9. i 11. listopada u Čakovcu, Ulici Ladislava Kralja nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću te ukrao razni zlatni nakit.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJE

  1. Provođenje akcije “Nadzor teretnih automobila i autobusa”

U razdoblju od 15. do 21. listopada, sve policijske postaje, uključujući i graničnu policiju na graničnim prijelazima, na području Policijske uprave međimurske, sudjeluju u akciji te će se pojačano provoditi nadzor teretnih automobila i autobusa.

Ova akcija usklađena je sa akcijama Europske unije za 2018. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se dana 17. listopada 2018. godine u vremenu od 8 do 14 sati, ciljano provoditi u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom.

  1. Mobilnost kao temeljno ljudsko pravo svih“ .

U ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine Policijska uprava međimurska i grad Čakovec u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet, provodit će preventivnu akciju „Mobilnost kao temeljno ljudsko pravo svih“.

Akcijom će se obilježiti „Međunarodni dan bijelog štapa“, a provodit će se u od 10 do 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu održavanjem informativnog štanda, dok će se u 13 sati u zgradi Scheier održati okrugli stol na temu „Uloga terapijskog psa u radu stručnjaka sa djecom s teškoćama u razvoju”.  Okrugli stol namijenjen je roditeljima i svim onima koji se na bilo koji način bave u svom radu s djecom s teškoćama u razvoju a gdje pas vodič ili pas pomagač omogućuje njihovu lakšu mobilnost.

Na Trgu Republike u Čakovcu (od 10 do 12 sati) predviđen je sljedeći program:

– simulacija kretanja slijepe osobe uz pomoć psa vodiča,

– prezentacija rada psa pomagača za osobu u invalidskim kolicima,

– šetnja gradom s prikazom prometnih rješenja i taktilnih podloga kao linija vodilja te sigurno kretanje prometnicama (prometna policija).

U slučaju lošeg vremena praktični dio održat će se u sportskoj dvorani Policijske uprave međimurske.

Pozivamo vas da medijski popratite ovu akciju.

OBAVIJESTI

  1. Mališani dječjeg vrtića „Bambi“ povodom Dana policije posjetili PU međimursku

Povodom Dana policije u posjet Policijskoj upravi međimurskoj već duži niz godina dolaze mališani dječjeg vrtića “Bambi“ iz Čakovca.

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=291352 .

  1. Posjet učenika Osnovne škole Hodošan Policijskoj postaji Prelog

Jučer, 10. listopada u posjet Policijskoj Postaji Prelog iz Osnovne škole Hodošan došlo je 19 učenika i njihove učiteljice.

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=291352 .

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*