medjimurjepress@gmail.com

Nadzor vozača pod utjecajem alkohol i/ili droga

Četvrtak, 5. prosinca 2019. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Dvojac osumnjičen za krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom sa šireg područja općine Mala Subotica (o kojem smo već izvješćivali u priopćenju od 2. prosinca ove godine) te maloljetnikom s područja Međimurske županije sumnja se da su počinili dvije Teške krađe i Krađu.

Naime, tijekom noći s 30. na 31. listopada ove godine u Gardinovcu, su provalili prostorije sportskog kluba, odakle su ukrali registar kase sa novcem, dvije nogometne lopte te različita pića.

Nadalje su 26. studenoga u jutarnjim satima u Domašincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, provalili u spremište i kuću, odakle su ukrali novac.

Isto tako su 26. studenoga u jutarnjim satima u Gardinovcu, zajedno s maloljetnikom sa šireg područja Međimurske županije (o kojem smo već izvješćivali u priopćenju od 28. studenoga ove godine) iz nezaključanog pčelinjaka ukrali trimer, motornu pilu i gorivo.

Ukupna materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijeti posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava, nadležnom državnom odvjetništvu.

Provala u obiteljsku kuću

U srijedu, 4. prosinca u večernjim satima u Prelogu, Ulici Jug I, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću, odakle je ukrao različit nakit.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava, nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

  1. Najava akcije ” Nadzor vozača pod utjecajem alkohol i/ili droga”

U razdoblju od 9. do 15. prosinca 2019. godine, na području Policijske uprave međimurske policijski službenici će kroz redovnu službu provodit aktivnosti operativne akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohol i/ili droga“.

U 11 mjeseci 2019. godine na području Policijske uprave međimurske dogodilo se 479 prometnih nesreća, dok su se u istom razdoblju prošle godine dogodile 592 prometne nesreće, što je za manje za 113 prometnih nesreća.

Zabilježeno je sedam prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je 10 osoba smrtno stradalo, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježeno 10 prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je 11 osoba smrtno stradalo.

Nadalje, zabilježeno je 175 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 297 prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. U odnosu na 2018. godinu, broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u padu je za 9,79%, dok je broj prometnih nesreća s materijalnom štetom u padu za 23,45%.

Alkohol je u 11 mjeseci 2019. godine bio prisutan kod 118 sudionika prometnih nesreća, dok droga kao uzrok prometnih nesreća nije zabilježena.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2019. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Tijekom noći s 14. na 15. prosinca 2019. godine od 20 do 4 sata, ciljanu akciju provodit će Mobilni tim Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga te suzbijanja grubog kršenja prometne discipline, dok će se posebna pozornost posvetiti sankcioniranju vozača povratnika.

  1. Obavijest o privremenoj regulaciji na graničnom prijelazu Bukovje

Izvješćujemo građane da će između 9. i 12. prosinca 2019. godine zbog radova na cesti u Republici Sloveniji, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika u cestovnom prometu Bukovje, doći do otežanog prometa vozilima (osim bicikala i pješaka).

Pozivamo građane da koriste susjedne granične prijelaze.

OBAVIJEST

Tematska konferencija za medije

U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine s početkom u 10 sati i 30 minuta u sklopu redovne konferencije za medije Policijske uprave međimurske, voditelj Odsjeka za javni red, Nenad Plevnjak najavit će aktivnosti operativne akcije „MIR I DOBRO 2019. / 2020.“.

NENAD RISEK

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*