Nagrizajućim tekućim sredstvom polio tri usporivača prometa

Policijske akcije za dane vikenda, 9., 10. i 11. ožujka 2018. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna krađa u kojoj je počinjena materijalna šteta veća od 1.000 kuna, četiri krađe u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Između 7. i 10. ožujka u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj je provalio u skladište privatnog poduzeća te ukrao nekoliko stotina kilograma raznih neugrađenih električnih kabela.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U subotu 10. ožujka, između pola noći i 1 sat u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj je u ugostiteljskom objektu iz jakne 51-godišnjaka ukrao originalni ključ osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, marke „Fiat Punto“. Potom je na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta vozilo stavio u pogon i odvezao se u nepoznatom smjeru.

U vozilu se nalazila muška torbica s raznim dokumentima i bankovnim karticama, kojima je počinitelj za kupnju razne robe izvršio nekoliko transakcija, u vrijednosti nekoliko stotina kuna.

Materijalna šteta ukradenog vozila procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Strahonincu, Kolodvorskoj ulici, u 3.15 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 20-godišnjaka sa šireg područja Općine Sveti Juraj na Bregu koji je upravljao ukradenim vozilom. U vozilu su se nalazila i dva putnika, 24 i 19-godišnjaci sa područja grada Čakovca.Nakon obavljenog očevida vozilo je vraćeno vlasniku.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

INFORMACIJE

1) U nedjelju 11. ožujka u jutarnjim satima na livadi u Piškorovcu, na neutvrđen način ozlijeđen je pas mješanac. Pas je preuzet je od strane nadležne službe i predan u veterinarsku ambulantu, gdje su mu rane sanirane. Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

          2) U nedjelju 11. ožujka između 18 i 19.45 sati u Strahonincu, Ulici žrtava fašizma, nepoznati počinitelj je neutvrđenim nagrizajućim tekućim sredstvom polio tri usporivača prometa kojom prilikom je nastalo oštećenje boje. Na mjesto događaja su izašli djelatnici nadležne službe i sanirali mjesta događaja.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom. Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,

– ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 2,11 grama po kilogramu utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u subotu, 10. ožujka oko 00,25 sati u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića.

INFORMACIJA

Najava preventivne akcije “Moj prijatelj policajac i ja u prometu”

U razdoblju od 12. ožujka do 9. travnja, policijski službenici Policijske uprave međimurske u 50-ak vrtića na području Međimurske županije, provodit će aktivnosti iz preventivne akcije “Moj prijatelj policajac i ja u prometu“.

Na zanimljiv i prihvatljiv način predškolcima će se predstaviti osnovna pravila prometne kulture s naglaskom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama.

Nakon teoretskog djela djeci će se u stvarnim uvjetima prometovanja, u blizini njihovih vrtića, pokazati pravilan način kretanja prometnicama i pritom ukazati na opasnosti koje im prijete na cesti, kako bi se što bolje pripremili za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu.

DOPUNA INFORMACIJE

Provedena akcija “Alkohol”

Policijski službenici Policijske uprave međimurske tijekom vikenda pojačano su kontrolirali sudionike u prometu, provodeći aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

U noći s 10. na 11. ožujka (sa subote na nedjelju) utvrđeno je 15 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– devet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

  • od 0,50 do 1,00 g/kg – tri prekršaja,
  • od 1,00 do 1,50 g/kg- jedan prekršaj,
  • iznad 1,50 g/kg – pet prekršaja, te

– šest ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,45 grama po kilogramu utvrđena je u subotu, 10. ožujka u 23,10 sati, u Donjem Kraljevcu, kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja općine Goričan.

U vrijeme provođenja akcije dogodile su se dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

(Nenad Risek)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*