Najava akcije “Alkohol”

Četvrtak, 4. listopada 2018. godine

PROMETNA NESREĆA-NADOPUNA

Vozačica bicikla teže ozlijeđena

U četvrtak, 4. listopada iz Županijske bolnice Čakovec zaprimljena je prijava ozljeda za 68-godišnju vozačicu bicikla s područja grada Mursko Središće iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobila teške tjelesne ozljede.

Kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je prometnu nesreću uzrokovao 38-godišnji vozač teretnog automobila s područja Zagrebačke županije.

Podsjećamo da je u petak, 28. rujna oko 12,30 sati u Murskom Središću na raskrižju Trga bana Josipa Jelačića i Ulice Josipa Broza Tita, 38-godišnji vozač teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka sa pridodanim priključnim vozilom krećući se kolnikom Trga bana Josipa Jelačića i dolaskom do raskrižja sa kolnikom Ulice Josipa Broza Tita skretao udesno, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, zbog čega je teretnim automobilom udario u 68-godišnju vozačicu bicikla, koja je neposredno prije započela prelaziti kolnik Ulice Josipa Broza Tita u smjeru Frankopanske ulice.

Protiv 38-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

Dragovoljno predao streljivo i vojnu opremu

U četvrtak, 4. listopada u jutarnjim satima u prostorije Policijske uprave međimurske pristupio je građanin te policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu dragovoljno predao 141 komad raznog nerasprskavajućeg streljiva kalibra do 14,5 mm, jedan komad topničkog streljiva kalibra 20 mm i 4 komada spremnika za automatsku pušku. Sredstva su pohranjena u skladište do uništenja.

Pohvaljujemo građana na savjesnom i pravilnom postupanju te pozivamo građane da bez bojazni od sankcija predaju ubojita sredstva kako bi doprinijeli većoj zajedničkoj sigurnosti odnosno da oružje ne završi u „krivim rukama“.

INFORMACIJE

Najava akcije „Alkohol“

U noći s 6. na 7. listopada (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici i Mobilni tim Policijske uprave međimurske provesti će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Ova akcija prvenstveno je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se svi oblici grubog kršenja prometne discipline, kao i drugi prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veći rizik od prouzrokovanja prometne nesreće, dok je kod koncentracije od 1,2 promila taj rizik 35 puta veći.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

(Nenad Risek)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*