medjimurjepress@gmail.com

Najava akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio dvije  teške  krađe. Jednu od  spomenutih  provala  počinio je s 25-godišnjakom, također s područja općine Pribislavec.

Naime, sumnja se da je 18-godišnji osumnjičenik početkom lipnja ove godine u Čakovcu, na gradilištu privatnog hotela u Ulici Vladimira Nazora, provalio u improvizirano spremište, odakle je ukrao razni električni alat.

Ujedno, sumnja se da su osumnjičeni mladići krajem kolovoza ponovno provalili u spomenuto spremište i ukrali razni građevinski alat.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su dio ukradenog alata (kutna brusilica i industrijski reflektor) te ga vratili predstavnicima građevinskih poduzeća, koja izvode radove na izgradnji hotela.

Protiv osumnjičenih podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJE

  • Najava akcije „Alkohol“

U noći s 9. na 10. srpnja (subota na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, provest će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Osnovni cilj akcije je suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ujedno, policijski službenici tijekom akcije nadzirat će prekršaje prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

  • Najava akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“

 U razdoblju od 11. do 17. rujna policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske, tijekom obavljanja redovnih zadaća provodit će pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za ovu godinu te se provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

U srijedu, 13. rujna od 9 do 16 sati  provest će se ciljana akcija u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

(rg)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*