Najava operativne akcije nadzora vozača mopeda i motocikala

Četvrtak, 11. travnja 2019. godine

KRAĐA-DOPUNA INFORMACIJE

Otkriveno tko je ukrao tablete i mobitel

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 21-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica i dijete s područja Međimurske županije počinili Krađu.

Podsjećamo da je u ponedjeljak 8. travnja u jutarnjim satima u Držimurcu, dvojac ušao u nezaključanu ljetnu kuhinju, odakle su ukrali dva tableta i mobitel.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 21-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava, dok će se za dijete podnijeti posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Teže ozlijeđen biciklist

U srijedu, 10. travnja zaprimljena je prijava ozljeda Županijske bolnice Čakovec za 57-godišnjaka iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Podsjećamo da je u srijedu, 3. travnja iza 9 sati u Čakovcu, Mihovljanskoj ulici, u blizini prijelaza ceste preko željezničke pruge, vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 36-godišnjakinja sa šireg područja općine Podturen skretala na parkiralište, a da se prethodno nije uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu.

Zbog toga se je u njezino vozilo tijelom udario 57-godišnji vozač bicikla s područja općine Pribislavec, a koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te ulice.

Nakon udara vozač bicikla je pao na kolnik, dok je bicikl u nastavku kretanja udario u parkirani osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka.

Protiv 36-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

Najava provođenja operativne akcije Nadzor vozača mopeda i motocikala

Operativna akcija „Nadzor vozača mopeda i motocikala“ provest će se u nedjelju, 14. travnja od 12 do 18 sati na cijelom području Policijske uprave međimurske, a provest će je sve policijske postaje Policijske uprave međimurske. U akciju će Postaja prometne policije Čakovec uključiti vozilo presretač.

Tijekom akcije, nadzirati će se vozači motocikala i mopeda te će se sankcionirati prekršaji koji su očiti; brzina kretanja vozila, nekorištenje zaštitne kacige, prisutnost alkohola u organizmu, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno obilaženje, pretjecanje i mimoilaženje, nepropisno kretanje kolnikom, tehnička neispravnost vozila, upravljanje neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i dr. Aktivnosti će biti usmjerene prema sudionicima u prometu koji grubo krše prometne propise.

NENAD RISEK

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*