Međimurje Press
Policija

Najava operativnih akcija “Brzina” i “Alkohol”

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će u noći s 19. na 20. ožujka 2022. godine od 19,00 do 1,00 sati provoditi operativnu akciju „Alkohol“.

Aktivnosti akcije usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, upravljanja nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja. 

  • Najava operativne akcije „Brzina“

U razdoblju od 21. do 27. ožujka 2022. godine policijski službenici Policijske uprave međimurske pojačano će provodit nadzor brzine kretanja vozila. Ova akcija usklađena je s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu, te se provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj. 

Akcija će se usmjeriti na: 

  • suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina,
  • suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.

U četvrtak, 24. ožujka 2022. godine sve policijske postaje Policijske uprave međimurske provest će pojačani 24-satni nadzor brzine i na onim lokacijama za koje su građani imali priliku dostaviti podatke Policijskoj upravi međimurskoj.

Zahvaljujemo svim građanima koji su poslali svoje prijedloge. Vrijeme i lokacije nadzora brzine bit će naknadno objavljene na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

  • Prometna policija korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije provela preventivne aktivnosti

U prijepodnevnim satima dana 3. ožujka 2022. godine u Belici, Ulici kralja Tomislava kod trgovine „Kitro“ i 17. ožujka 2022. godine u Maloj Subotici, Glavnoj ulici kod prodavaonice „Metss“, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikla i ostalim sudionicima u prometu.

Više informacija na internetskim stranicama Policijskoj upravi međimurskoj, ovdje.

Pribislavec – prometna nesreća s materijalnom štetom

U četvrtak, 17. ožujka 2022. godine oko 21 sati u Pribislavcu, Ulici braće Radić dogodila se prometna nesreća u kojoj 23-godišnji vozač osobnog automobila brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć).

Zbog toga je u desnom zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem, uslijed čega je vozilom sišao izvan kolnika gdje je udario u metalnu cijev plinske instalacije, a potom u betonsku i živu ogradu.

Vozač je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja