medjimurjepress@gmail.com

Najava policijskih akcija

Četvrtak, 18. travnja 2019. godine

TEŠKE KRAĐE

Provale u kontejner i spremište

Kroz noć sa 17. na 18. travnja (sa srijede na četvrtak) u Macincu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u kontejner, odakle je ukrao bušilicu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Između 10. i 18. travnja u Čakovcu, Sajmišnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u spremište, odakle je ukrao kosilicu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJE

  1. Najava provođenja preventivne akcije Obuka pripadnika školskih prometnih jedinica

Obuka pripadnika Školskih prometnih jedinica, koje će djelovati na području Međimurske županije, provodit će se u prostorijama Auto kluba Čakovec u utorak i srijedu, 23. i 24. travnja od 10 do 12 sati.

Pripadnici školskih prometnih jedinica osposobljavaju se sa ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu te sudjelovanja u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima.

Osposobljavanje iz područja pravila prometa, prometnih znakova i upravljanje prometom te pružanje pomoći sudionicima u prometu izvoditi će se u prostorijama Auto kluba Čakovec dok će se praktične vježbe izvoditi na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla u Čakovcu, Športskoj ulici.

Pozivamo medije da ukoliko žele popratiti akciju neka se najave Ireni Branović, policijskoj službenici za preventivu u cestovnom prometu, Službe policije, Policijske uprave međimurske na broj mobitela 092 168 34 32.

  1. Najava provođenja preventivne akcije Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019.

U razdoblju od 23. do 27. travnja provest će se akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019., koja je preventivno-sigurnosnog karaktera, s ciljem postizanja većeg stupnja tehničke ispravnosti vozila na cestama.

Akcija je temeljena na poticanju vozača motocikla i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Ujedno, namjera je i poticanje vozača mopeda i motocikala na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje stanica za tehnički pregled ukazivati na značaj održavanja vozila.

Provodi se u suradnji sa Centrom za vozila Hrvatske, stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi, a sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila za vrijeme cijelog radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila i naplaćuje se samo onim vlasnicima vozila koji dođu na redovni ili preventivni tehnički pregled ili neko drugo službeno ispitivanje.

  1. Najava provođenja akcije Alkohol

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će s 20. na 21. travnja (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati provoditi operativnu akciju „Alkohol“.

  Operativna akcija usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  1. Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva

U četvrtak, 18. travnja od 9 do 10,30 sati u Svetoj Mariji, Trg bana Jelačića, provedena je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija” gdje je više građana dragovoljno predalo jedan ručno izrađenog pištolja kalibra 16 mm, 65 komada streljiva kalibar 7,62 mm, 30 komada streljiva kalibra 7,9 mm, 21 komada streljiva kalibra 9 mm, 64 komada raznog nerasprskavajućeg streljiva kalibra do 14,5 mm i tri komada lovačkog streljiva (sačma).

Predano oružje i streljivo je pohranjeno u prostorijama policije, a savjesnim građanima zahvaljujemo na predaji oružja. Potičemo građane da i nadalje bez bojazni od sankcija predaju oružje i streljivo kako bi naš kraj učinili sigurnijim.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*