Međimurje Press
Policija

Najava preventivnih akcija međimurske policije

Četvrtak, 20. kolovoza 2020. godine

KRAĐA

Strahoninec – krađa bicikla

U srijedu, 19. kolovoza 2020. godine između 18 i 19 sati u Strahonincu, ispred trgovine mješovitom robom u Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj iz stalka za bicikle ukrao je nezaključani bicikl, vlasništvo 39-godišnjaka, a kojeg je u trenutku krađe koristilo dijete.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Najava akcije „Četiri ubojice u prometu“

U subotu, 22. kolovoza 2020. godine od 16 do 24 sata policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Kako smo već u nekoliko navrata najavili, međimurska policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Policijski službenici tijekom najavljene akcije posebnu pozornost posvetit će prekršajima iz tzv. grupacije “četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i na suzbijanje prekršaja vozača motocikala i mopeda. Naravno, pod posebnim nadzorom bit će i ponavljači teških prometnih prekršaja, „recidivisti“.

Promet će se nadzirati na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički resursi (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine, motocikli, “presretači“ i dr. tehnička sredstva).

Najavljene pojačane aktivnosti međimurske policije provest će se u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja