Najava vikend akcije “Alkohol”

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU 

            Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnjak počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u noći s 4. na 5. kolovoza u blizini Donje Dubrave, iskoristio je nepažnju 28-godišnjaka te mu iz otključane vikend kuće ukrao mušku torbicu u kojoj su se nalazili mobitel, novčanik i ključevi. Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja. 

INFORMACIJA

  • Najava akcije „Alkohol“

U noći sa subote na nedjelju (s 21. na 22. listopada) od 23 do 5 sati na području Policijske uprave međimurske provest će se akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u cestovnom prometu.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i ostalih prekršaja grubog kršenja prometne discipline.

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“.

  • Preventivne aktivnosti u cilju suzbijanja pijančevanja i kršenja članka 93. Obiteljskog zakona

U noći s 21. na 22. listopada od 22 do 4 sati, policijski službenici Policijske postaje Čakovec provesti će pojačane preventivne aktivnosti u cilju zaštite maloljetnika, kao i suzbijanja pijančevanja na javnom mjestu te kršenja odredbi članka 93. Obiteljskog zakona, koji se odnosi na osobe mlađe od 16 godina zatečene u noćnom izlasku bez pratnje punoljetne osobe koja je od povjerenja roditelja.

Aktivnosti će se provesti na više lokacija u gradu Čakovcu te u Strahonincu, Nedelišću, Ivanovcu, Belici i Orehovici.

OBAVIJEST

Obilježen Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

U srijedu, 18. listopada, na Trgu Republike u Čakovcu, policijski službenici  Policijske postaje Čakovec povodom Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima, održavanjem informativnog punkta za građane uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije, proveli su nacionalnu preventivnu akciju „Zajedno“.

Više na poveznici/linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=269602 .

  • Mobilni preventivni centar policije – aktivnosti tijekom rujna 2017.

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, tijekom rujna korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije održali su 11 informativnih punktova s ciljem provođenja raznih preventivnih aktivnosti.

Više na poveznici/linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=269604.

(Nenad Risek)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*