Međimurje Press
Vijesti

Napad na službenu osobu u Pribislavcu

Dvadeset osmogodišnjak osumnjičen za napad na policijskog službenika

Jučer, 19. svibnja nešto prije ponoći u Pribislavcu, Ulici kralja Tomislava, pod utjecajem alkohola od 1,19 promila, javni red i mir narušavao je 23-godišnjak tako što je putem mobitela spojenog na samostojeći zvučnik reproducirao glasnu muziku.

Na izdana upozorenja te potom i naredbe policijskih službenika da prestane s činjenjem prekršaja, 23-godišnjak se oglušio i nije želio stišati glazbu, a potom se pokušao udaljiti s mjesta događaja. Kako bi svladao otpor osobe koja remeti javni red i mir, policijski službenik je prema prekršitelju primijenio sredstva prisile, ali u tom trenutku 28-godišnjak, koji se nalazio na mjestu događaja, fizički je nasrnuo na policijskog službenika i pritom ga lakše ozlijedio. Nakon opisanog napada policijski službenici uz primjenu sredstava prisile svladali su 28-godišnjaka.

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjaka i 28-godišnjaka te ih priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Tijekom istraživanja od 23-godišnjaka oduzet je zvučnik, dok je alkotestiranjem 28-godišnjak utvrđena prisutnost alkohola od 0,38 promila.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 28-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo napada na službenu osobu te će se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznena prijava. Ujedno, protiv 23-godišnjak s područja općine Pribislavec, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja