Međimurje Press
Policija

Napad na službenu osobu

Utorak i srijeda, 17. i 18. studenoga 2020. godine

KRAĐA / PROMETNA NESREĆA

Iz dvorišta kuće u Murskom Središću ukraden Renault Clio

Noćas (19. studenoga 2020.) nešto poslije 3 sata u Murskom Središću, Ulici Sitnice, nepoznati počinitelj kroz pritvoreni prozor ušao je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac te ključeve osobnog automobila (Renault Clio, zlatne boje, proizveden 1999.). Počinitelj je potom na dvorištu kuće pomoću ukradenih ključeva otključao i stavio u pogon Renault Clio, čakovečkih registarskih oznaka te se njime odvezao u nepoznatom smjeru. Materijalna šteta prema izjavi 37-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon krađe, počinitelj je nešto prije 5 sati u Podturnu prouzrokovao s ukradenim automobilom prometnu nesreću. Upravljajući Ulicom Florijana Andrašeca, uslijed neprilagođene brzine u lijevom zavoju izgubio je nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika, gdje je udario u žičanu ogradu dječjeg vrtića. Nakon prometne nesreće vozač pješke je napustio mjesto događaja.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU / PRISILA PREMA SLUŽBENOJ OSOBI / OŠTEĆENJE TUĐE STVARI / OMALOVAŽAVANJE ILI VRIJEĐANJE MUP A I POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

Piškorovec – prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika

Vezano uz događaj u kojem je nekoliko mještana Piškorovca osumnjičeno za počinjenje kaznenih djela napada na službenu osobu, prisile prema službenoj osobi te oštećenja tuđe stvari, a o kojem smo već ranije izvijestili, policijski službenici Policijske postaje Prelog dovršili su kriminalističko istraživanje prekršaja narušavanja javnog reda i mira.

Istraživanjem je utvrđeno kako su 19-godišnjak, 23-godišnjak, 32-godišnjak, 43-godišnjak te maloljetnik počinili prekršaj iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, u subotu 14. studenoga ove godine nešto prije 14 sati u Piškorovcu na ulici, okrivljeni su narušavali javni red i mir tako što su tijekom obavljanja službenih zadataka i primjene policijskih ovlasti, vrijeđali i omalovažavali policijske službenike.

Prema maloljetnom okrivljeniku te protiv punoljetnih okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Dvadeset petogodišnjak neovlašteno posjedovao drogu „ecstasy“

U srijedu, 18. studenoga 2020. godine u 2 sata u Čakovcu, Ulici ZAVNOH-a, 25-godišnjak s područja grada Čakovca, neovlašteno je posjedovao više tableta droge MDMA (3,24 grama), tzv. „ecstasy“.

PVC vrećicu ispunjenu spomenutom drogom policijski službenici su oduzeli.

Protiv okrivljenog 25-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. 

INFORMACIJE

  1. Treća komponenta preventivnog programa – “Reci ne drogama”

U Osnovnoj školi Domašinec, danas 17. studenoga 2020. godine, u sklopu treće komponente preventivnog projekta Policijske uprave međimurske – “Imam izbor”, za učenike petih razreda policijski službenik za prevenciju Ureda načelnika Policijske upraveBranko Jakupak održao je interaktivno predavanje na temu “Reci ne drogama”.

Više na poveznici.

  1. Obilježena 29. obljetnica Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Pod okriljem Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije, a u suradnji s Međimurskom županijom, Gradom Čakovcem, Policijskom upravom međimurskom, Zrinskom gardom, obiteljima stradalih i nestalih branitelja, sudionicima obrane Vukovara iz Međimurja, predstavnicima javnog života Međimurske županije i okupljenim građanima, u utorak, 17. studenoga 2020. godine na dostojanstven način kolonom sjećanja pod nazivom „I u mom gradu Vukovar svijetli“, obilježena je 29. obljetnica Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja