Napad na službenu osobu

Ponedjeljak, 28. svibnja 2018. godine.

TEŠKA KRAĐA

Između 25. i 28. svibnja u Turčišću, nepoznati počinitelj je na šljunčari privatnog poduzeća provalio u plovni bager odakle nije ništa ukrao. Potom je provalio u kutiju za alat odakle je ukrao garnituru ključeva, razni alat i dijelove strojeva.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU

U noći s 27. na 28. svibnja, u Piškorovcu, nasilnički su se u obitelji ponašali, 43 i 20-godišnjaci te 39-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica.

Prilikom uhićenja 43 i 20-godišnjaka prišlo je dvoje maloljetnika s područja Međimurske županije te su fizički napali policijskog službenika koji je uhićivao 20-godišnjaka (naguravanjem, povlačenjem i ugrizima), nakon čega se ta osoba oslobodila. Naknadno su uhićeni 20-godišnjak i maloljetnici.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su policijski službenik te 39-godišnjakinja i 43-godišnjak lakše ozlijeđeni, dok drugi sudionici nisu zadobili ozljede.

Provedena su kriminalistička istraživanja te se protiv 43 i 20-godišnjaka podnosi prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dok se protiv dvoje maloljetnika podnosi kaznena prijava zbog „napada na službenu osobu“ nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

Najava akcije „Brzina“

U srijedu, 30. svibnja od 17 do 21 sati, Mobilni tim Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se usmjeriti prvenstveno na suzbijanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, kao i suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu.

OBAVIJEST

Rezultati preventivne akcije „Dani maturanata – Coolijada 2018.“

Danas (28. svibnja),  na redovnoj konferenciji za medije Policijske uprave međimurske, ravnatelj Srednje škole Prelog, Tomislav Gregur i policijski službenik za preventivu, taktiku i metodologiju rada policje u Odsjeku za javni red Službe policije, Mladen Zadravec iznijeli su završne rezultate preventivnog projekta „Coolijada 2018.“ .

Više poveznice / linka http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=283143 .

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*