medjimurjepress@gmail.com

Napao ženu i policijskog službenika

DanI vikenda, 15., 16. i 17. ožujka 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest krađa od čega četiri, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te pet teških krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

Provale u vikendicu i spremište

1) Između 23. veljače i 15. ožujka u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću te ukrao agregat, više stolica, plinsku bocu, svjetiljku i štednjak, radio uređaj te kuhinjski pribor.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

2) Tijekom noći s 14. na 15. ožujka (sa četvrtka na petak) u Orehovici, Ulici Augusta Šenoe, nepoznati počinitelj je provalio u spremište te ukrao trimer.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐE

Uhvaćen počinitelj krađe

1) Brzim djelovanjem policijskih službenika Policijske postaje Prelog te dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnjak sa šireg područja općine Podturen počinio Krađu.

Naime, u petak, 15. ožujka u popodnevnim satima u Novakovcu, Selskoj ulici, taj je počinitelj iz nezaključane kuće ukrao novac.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 27-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava, nadležnom državnom odvjetniku.

Krađe dva bicikla i novca iz kuće

2) Tijekom noći s 14. na 15. ožujka u Čakovcu, Ulici Travnik, nepoznati počinitelj je iz stubišta zgrade ukrao dva zaključana bicikla.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

3) Između 15. i 17. ožujka u Čakovcu, Buzovečkoj ulici, nepoznati počinitelj je iz nezaključane kuće ukrao novac.

Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU, POKUŠAJ TEŠKE TJELESNE OZLJEDE

Napao ženu i policijskog službenika

U četvrtak, 14. ožujka u popodnevnim satima, u Piškorovcu, policijski službenici Policijske postaje Prelog su postupali po dojavi obiteljskog nasilja.

Prilikom obavljanja razgovora maloljetnik s područja Međimurske županije je verbalno prijetio nasilnim radnjama policijskom službeniku, da bi uzeo kuhinjski nož zamahnuo prema građanki i potom nožem prijetio policijskom službeniku.

Policijski službenici su uporabili sredstva prisile i uhitili osobu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je maloljetnik neposredno prije, uzeo i upalio motornu pilu te mahao prema ženi te oštetio ulazna vrata, ormarić te kauč.

Prema maloljetniku su podnijete kaznene prijave zbog sumnje o počinjenju kaznenih djela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju i Napad na službenu osobu, nadležnom državnom odvjetniku. Maloljetnik je u petak 15. ožujka predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Temeljem naloga općinskog državnog odvjetnika je doveden sucu za mladež županijskog suda te mu je određen smještaj u odgojni dom.

RAZBOJNIŠTVO

Napad na dva maloljetnika

U četvrtak, 14. ožujka oko 19,30 sati u Čakovcu, Parku perivoj Zrinskih, tri nepoznate mlađe muške osobe su od dva maloljetnika tražili novac uz prijetnju nakon čega im je jedan maloljetnik predao manji novčani iznos te su se počinitelji udaljili.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

UBIJANJE ILI MUČENJE ŽIVOTINJA

Usmrćen pas

U petak, 15. ožujka u popodnevnim satima u Prelogu, Ulici Vladimira Nazora, na polju zvanom “Krčevine” nepoznata osoba je pucanjem iz vatrenog oružja usmrtila ženku psa mješanca.

Protiv nepoznatog počinitelja kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Požar peradarnika

U petak, 15. ožujka oko 13,30 sati, u Šenkovcu, Ulici Gorčica, izbio je požar na praznom peradarniku. U požaru je nagorjela unutrašnjost sa instalacijom za tov pilića, traktor, utovarivač i oprema.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Požar su ugasili pripadnici DVD Šenkovec te javna vatrogasna postrojba grada Čakovca.

Provedenim očevidom uz inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske, u subotu 16. ožujka utvrđeno je da je uzrok požara iskrenje na stroju za sjeckanje slame i prebacivanje iskre na slamu.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJE

  1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodila se jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greška koja je prethodila prometnoj nesreći:

  • nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena nije utvrđena.

  1. Provođenje preventivne akcije “Moj prijatelj policajac i ja u prometu”

Preventivna akcija “Moj prijatelj policajac i ja u prometu” provoditi će se od 18. ožujka do 15. travnja ove godine. Program rada sa djecom u šestoj godini života uz ostale zadatke predviđa usvajanje pravila prometne kulture te se iz istog razloga nastavlja suradnja sa Dječjim centrom Čakovec i drugim vrtićima na području Međimurske županije.

Sukladno navedenom, u svim dječjim vrtićima na nivou Međimurske županije, u njih 53 potrebno je provesti predavanja prvenstveno namijenjena predškolskoj populaciji, kojom prilikom posebnu pažnju posvetiti usvajanju pravila prometne kulture sa osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama. Djeci je potrebno u stvarnim uvjetima prometovanja odnosno u blizini njihovog vrtića, ukazati na pravilan način kretanja prometnicama te na opasnosti koje im prijete na cesti, kako bi se što bolje pripremili za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu. U stvaranju prijateljskog odnosa sa djecom od najmanjeg uzrasta, potrebno ih je upoznati sa radom policije te uređajima i sredstvima koje policija koristi u svom svakodnevnom radu.

3) Prvenstvo MUP-a u polumaratonu u sklopu Atletske cestovne utrke ZAGREB 21

Ove godine, prvi put, utrka predstavlja i službeno pojedinačno i ekipno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova u polumaratonu.

Atletska cestovna utrka ZAGREB 21 u organizaciji Udruge “Trčanje” u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova održana je u nedjelju, 17. ožujka sa startom u 9 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Utrka se održala u tri različite kategorije: polumaraton (21 km), utrka na 5 km i štafeta u dužini od 21 km sa četiri člana tima u kojem su prva tri člana tima trčala 5 kilometara a zadnji član 6,098 m.

Ove godine, prvi put, utrka predstavlja i službeno pojedinačno i ekipno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova u polumaratonu. Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova uplatili su trećinu kotizacije, a uplaćena sredstva bit će donirana međunarodnom udruženju „Law Enforcement Torch Run“ i Specijalne olimpijade. Za prvenstvo MUP-a RH prijavilo se ukupno 37 djelatnika, šest žena i 31 muškarac.

Pobjednicima prvenstva Ministarstva unutarnjih poslova u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji u polumaratonu nagrade je uručio zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

Prvo mjesto u polumaratonu za muškarce ekipno osvojila je ekipa Postaje granične policije Macelj u sastavu Luka Špehar, Krunoslav Ivanušec i Nikola Štefanić, drugo mjesto ekipa PU međimurske Mario Sever, Dario Rihtarec i Manuel Vurušić, a treće mjesto ekipa PU brodsko-posavske Krešimir Šimić, Zlatko Zarožinski i Mladen Prskalo.

Više na poveznici https://medjimurska-policija.gov.hr/vijesti/ekipa-pu-medjimurske-osvojila-drugo-mjesto-na-polumaratonu-u-zagrebu/18582

NENAD RISEK

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*