Međimurje Press
Policija

Napokon jedan miran dan za Pu međimursku

Četvrtak, 15. listopada 2020. godine

Tijekom srijede, 15. listopada na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirani sigurnosno interesantni događaji.

Što se tiče počinjenja najučestalijih kaznenih djela iz domene imovinskih delikata (teške krađe i krađe), u proteklih 24 sata evidentirana je jedna krađa novca iz obiteljske kuće u Hodošanu. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina kuna.

Glede stanja sigurnosti u cestovnom prometu u proteklih 24 sata na području Međimurske županije nisu evidentirane prometne nesreće.

INFORMACIJA

Preloški kontakt policajci u Donjoj Dubravi održali umirovljenicima edukativno-preventivno predavanje

Kontakt policajci Policijske postaje Prelog prošle srijede (14. listopada 2020.) na poziv Centra za pomoć u kući Međimurske Županije održali su preventivno-edukativno predavanje o najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu (pješaci i biciklisti). U centru Donje Dubrave, u zgradi koju mještani zovu jednostavno “Zalan“, okupljenim umirovljenicima prezentirane su zakonske obveze vezene uz kretanja pješaka i biciklista u cestovnom prometu te su im predstavljene preventivne preporuke koje pridonose i povećavaju njihovoj sigurnosti tijekom sudjelovanja u cestovnom prometu.

S obzirom na neželjeni trend povećanja stradavanje pješaka i biciklista na prometnicama naše Županije, umirovljenicima je skrenuta pozornost na striktno poštivanje zakonske regulative vezane za kretanja pješaka i biciklista u prometu. Ovakva i slična predavanja provode se s ciljem da se kod pješaka i biciklista, kao jedne od najranjivijih skupina u cestovnom prometu, podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalima.

Ujedno, tijekom predavanja prisutnima su prenijeti i korisni savjeti o samozaštitnim mjerama vezanim za imovinske delikte, a posebna pozornost skrenuta je na mjere prevencije od krađa, provala i prijevara, koje građani treće životne dobi mogu samostalno provoditi te time smanjiti rizik da postanu žrtve kradljivaca i prevaranata.

Na samom kraju predavanja podijeljeni su preventivni materijali (reflektirajuće trakice, prsluci, privjesci) sufinancirani od Vijeća za prevenciju Međimurske županije. Ujedno, podijeljeni su i leci te brošure Policijske uprave međimurske, koje sadrže preventivne savjete vezane za imovinske delikte te sigurnost u cestovnom prometu („Zajedno do veće sigurnosti“, „Pješaci sigurno u prometu“ i „Biciklisti pažnja“).

Ovakve preventivne aktivnosti međimurske policije nastavit će se i u narednom razdoblju, a osnovni im je cilj promocija policije u lokalnoj zajednici te predstavljanje policije kao servisa građana, sa željom da se policajci u javnosti percipiraju kao pomagači i službenici kojima se građani uvijek mogu obratiti s povjerenjem.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja