medjimurjepress@gmail.com

Nasilnici prijetili

Srijeda, 2. siječnja 2019. godine

PRIJETNJA I OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

Mladić prijetio policijskim službenicima

U utorak, 1. siječnja u 12,15 sati u Piškorovcu, prilikom postupanja policije, do dvoje policijskih službenika prišao je 21-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica koji je u ruci držao drveni predmet te je prijetio napadom. Policijski službenici su ga odmah uhitili. Prilikom smještaja u službeno vozilo je nekoliko puta udario u vrata te ih oštetio.

Alkotestom je utvrđeno da je 21-godišnjak u organizmu imao 1,77 g/kg alkohola.

Kada su se policijski službenici udaljavali sa uhićenom osobom u vozilu, iz skupine građana maloljetnik s područja Međimurske županije u službeno vozilo bacio je nekoliko kamena te ga oštetio. Materijalna šteta na vozilu utvrdit će se naknadno.

Protiv 21-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenih kaznenih djela Prijetnja i Oštećenje tuđe stvari te je 2. siječnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, a nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu, sudac istrage mu je odredio istražni zatvor.

Prema maloljetniku će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku za mladež zbog počinjenja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari.

Također je u vrijeme postupanja prema 21-godišnjaku nepoznata osoba u blizini ispalila nekoliko hitaca iz nepoznatog oružja u zrak. Pronađena je jedna čahura streljiva kratkog vatrenog oružja. Kriminalistička istraživanja oko pucanja iz oružja se nastavljaju.

PRISILA PREMA SLUŽBENOJ OSOBI, TEŠKA KAZNENA DJELA PROTIV OPĆE SIGURNOSTI I OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

Ukrao gorivo, skrivio prometnu nesreću te su prilikom postupanja napadnuti policijski službenici kada je i teže ozlijeđeno dijete

Policijski službenici su postupajući po dojavi krađe goriva u Puščinama, Čakovečkoj ulici, na benzinskoj postaji, u utorak, 1. siječnja iza 15 sati, u Kuršancu, Međimurskoj ulici pronašli vozilo koje odgovara opisu iz te krađe. Vozač tog vozila se nije htio zaustaviti na svjetlosne i zvučne signale službenog vozila. Nakon toga vozilo je zaustavljeno te je iz vozila izašao 25-godišnji vozač sa šireg područja grada Čakovca i dao se u bijeg. Policijski službenici su ga sustigli u namjeri da uporabe sredstva prisile.

U tom trenutku do njih je došao suvozač iz tog vozila, 28-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca te fizički napao policijske službenike te ih spriječio u obavljanju službene radnje nakon čega su se obojica udaljili u nepoznatom smjeru.

No ubrzo su pronađeni i uhićeni koordiniranim djelovanjem policijskih službenika interventnih jedinica policije Policijskih uprava međimurske i varaždinske.

Alkotestom je utvrđeno da je 25-godišnjak u organizmu imao 0,80 g/kg, dok 28-godišnjak 1,19 g/kg alkohola.

Pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je dvoje policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede, dok ostali policijski službenici nisu zadobili nikakve ozljede. Također je utvrđeno da je 25-godišnjak prilikom bijega zadobio tešku tjelesnu ozljedu, a 28-godišnjak tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da su 25 i 28-godišnjaci počinili kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi te je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku te su 2. siječnja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nadalje je utvrđeno da je taj 25-godišnjak, 1. siječnja iza 15 sati u Kuršancu, Dravskoj ulici, sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom kada brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom i sišao vozilom djelomično van kolnika nakon čega je u zanošenju sišao van kolnika, gdje je vozilom udario u dvorišnu žičanu ogradu. Nakon nesreće vozač je s vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen po policijskim službenicima te će za to biti prekršajno sankcioniran.

Isto tako u tom događaju, u utorak, 1. siječnja iza 15 sati u Kuršancu, Međimurskoj ulici, 32-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca bacao je kamenje na ulici prema službenom vozilu te se je kamen odbio od vozila prema građanima i pogodio dijete u glavu. Dijete je, nažalost, zadobilo teške tjelesne ozljede i zadržano je na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec. Također je utvrđeno da je kamenom oštetio službeno vozilo, dok će se materijalna šteta utvrditi naknadno. Protiv 32-godišnjaka će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenih djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti te Oštećenje tuđe stvari.

NEPROPISNO KORIŠTENJE PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA

Teže ozlijeđeno dijete

U srijedu, 2. siječnja oko 12,30 sati u Murskom Središću, u dvorištu obiteljske kuće, dijete je upalilo pirotehničko sredstvo koje mu je ruci eksplodiralo.

Dijete je prevezeno u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržano na liječenju.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja nakon čega slijedi kvalifikacija događaja.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*