Nedozvoljeno posjedovanje, izrada oružja i eksplozivnih tvari

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE

U proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna teška krađa i dvije krađe od kojih izdvajamo tešku krađu iz ribičkog doma u Žabniku. Nepoznati počinitelj u ponedjeljak, 16. siječnja u kasnim večernjim satima u Ribičkoj ulici provalio je u prostorije lokalnog ŠRD-a te je iz ledenice ukrao smrznutu ribu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

Jučer, 17. siječnja policijski službenici Policijske postaje Čakovec, temeljem prethodno pribavljenog naloga suca Županijskog suda u Varaždinu pretražili su obiteljsku kuću u Kuršancu, Radničkoj ulici, vlasništvo 26-godišnjaka.

Pretragom prostorija kuće pronađena je i oduzeta automatska puška s drvenim kundakom, tzv. „Kalašnjikov“ („Crvena Zastava“, kalibra 7,62 milimetara).

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 26-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetniku dostaviti kaznena prijava.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Jučer, 17. siječnja oko 10 sati u Novom Selu Rok, Ulici maršala Tita, došlo je do požara sjenice u dvorištu obiteljske kuće. Nepažljivim odlaganjem pepela zapalila se drvena vrtna sjenica, koja je u potpunosti izgorjela, dok je dimom začađen dio fasade susjedne kuće. Požar su ugasili vatrogasci čakovečke javne postrojbe i DVD-a Novo Selo Rok.

Nastala materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

(Radovan Gačal)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*