Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Četvrtak, 6. prosinca 2018. godine

TEŠKA KRAĐA

Provaljeno u ured

Tijekom noći s 5. na 6. prosinca u Gornjem Kuršancu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u ured privatne tvrtke odakle je ukrao novac i alat.

Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET DROGAMA

Osumnjičen za kazneno djelo iz domene droga

U četvrtak, 6. prosinca u 17,05 sati u Maloj Subotici, Dravskoj ulici, službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije u nadzoru prometa zatekli su 36-godišnjaka s područja općine Mala Subotica koji je posjedovao drobilicu s tragovima droge marihuane.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u Maloj Subotici, u obiteljskoj kući neovlašteno posjedovao jednu staklenku ispunjenu drogom marihuanom te 17 vakumiranih smotuljaka ispunjenih drogom marihuanom sveukupne mase 359,50 grama te jednu digitalnu vagu. Predmeti su oduzeti.

Protiv 36-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nadležnom državnom odvjetniku.

NEOVLAŠTENI POSJED ORUŽJA I STRELJIVA

Pronađen pištolj i streljivo

U četvrtak, 6. prosinca u jutarnjim satima u Orehovici, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je kuća koju koristi 30-godišnjak s područja općine Orehovica. Pronađeno je vatreno oružje, pištolj kalibra 7,65 i jedno pripadajuće streljivo. Predmeti su oduzeti.

Protiv 30-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlog iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, nadležnom prekršajnom sudu.

INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol i/ili droga“

Policijski službenici Policijske uprave međimurske, sukladno pojačanom nadzoru prometa usklađenim s akcijama Europske unije, između 10. i 16. prosinca provest će pojačan nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

OBAVIJEST

U Štrigovi obilježen „Mjesec borbe protiv ovisnosti“

Povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti” (od 15. studenoga do 15. prosinca) Policijska uprava međimurska provodi niz aktivnosti usmjerenih na suzbijanje ovisničkih ponašanja.

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=294633 .

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*