Međimurje Press
Policija

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama!

Predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

U utorak, 5. listopada 2021. godine oko 16,25 sati u šumskom predjelu između Mačkovca i Mihovljana, policijski službenici Policijske uprave međimurske pristupili su provjeri identiteta muške osobe, za koju je utvrđeno da se radi o državljaninu Bosne i Hercegovine, rođen 1994. godine, s boravkom u gradu Čakovcu.

Prilikom postupanja policijskih službenika od 27-godišnjaka oduzeta je biljna materija nalik na opojnu drogu marihuanu težine 147,6 grama, bijela praškasta materija nalik na opojnu drogu amfetamin težine 84 grama i jedna digitalna vaga.

Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost opojne droge, dok će oduzeti predmeti biti proslijeđeni u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu na toksikološko vještačenje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 27-godišnjak je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, nakon čega slijedi nadopuna.

PROMETNE NESREĆE  

Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola 

U ponedjeljak 4. listopada 2021. godine oko 21,30 sati između Štefanca i Svetog Križa dogodila se prometna nesreća u kojoj se 42-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecanjem alkohola u količini od 1,33 g/kg, nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika.

Zbog toga je vozilom djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 49- godišnjakinja.

Ozlijeđeni 42-godišnjak vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se težina ozljeda okvalificirati naknadno. Za 49-godišnju vozačicu i putnicu-dijete iz njezinog vozila utvrđeno je da su lakše ozlijeđene.

Cesta je u vremenu od 21,40 do 23,33 sati bila zatvorena za promet koji se odvijao obilaznim pravcima.

INFORMACIJA

Obilježena osma obljetnica Policijske kapelanije sv. Franjo Asiški

Misnim slavljem u crkvi Svetog Jakoba u Prelogu obilježena osma obljetnica osnutka Policijske kapelanije za područje Policijske uprave međimurske i svetkovina sv. Franje Asiškog.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja