Neovlašteno posjedovanje droge

Ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine

OBAVIJEST

POZIV IZLAGAČIMA – Sudjelujte na „Sajmu sigurnosti i prevencije 2019.“

Policijska uprava međimurska u suradnji s Vijećima za prevenciju Međimurske županije i Grada Čakovca organizira „Sajam sigurnosti i prevencije 2019.“.

Sajam će se održati u petak, 20. rujna 2019. od 10 do 16 sati na terenima SRC „Mladost“ u Čakovcu, Športska 2. U slučaju prognoze lošeg vremena, sajam će se održati u prostorijama sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec, Športska 1.

Stoga, upućujemo poziv svim zainteresiranim izlagačima, našim dosadašnjim i budućim partnerima, koji se u svom djelokrugu rada bave sigurnošću i prevencijom, a zajednički nam je cilj suzbijanje svih oblika nedopuštenih ponašanja, da na vrijeme rezerviraju svoje izlagačko mjesto.

Napominjemo da su sudionici sajma oslobođeni plaćanja kotizacije.

Svoje zahtjeve za sudjelovanjem mogu uputiti na e-poštu Policijske uprave međimurske, medjimurska@policija.hr , do 26. kolovoza 2019.

Vidimo se u rujnu na šestom „Sajmu sigurnosti i prevencije 2019.“ !

PROMETNA NESREĆA

U ponedjeljak, 22. srpnja oko 23,55 sati u Trnovcu dogodila se prometna nesreća u kojoj je 33-godišnji vozač sa šireg područja općine Nedelišće, osobnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1,12 grama po kilogramu, pretjecao osobni automobil na način da svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koje pretječe. Zbog toga, vozilom je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 23-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće.

Nakon udara osobni automobili sišli su izvan kolnika i udarili u ograde obiteljskih kuća.

Vozilima hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su vozači te putnici, 21-godišnjakinja i 27-godišnjak iz osobnog automobila varaždinskih oznaka te 20-godišnjak i dijete iz osobnog automobila čakovečkih oznaka. Liječničkim pregledom utvrđeno je da su svi sudionici lakše ozlijeđeni, a nakon pružene pomoći pušteni su kući.

Protiv 33-godišnjeg vozača pokrenut će se prekršajni postupak.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Na graničnom prijelazu Goričan II kod njemačkog državljana pronađena droga

U ponedjeljak, 22. srpnja u 16,45 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Mađarske, VW Passatom, njemačkih nacionalnih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 20-godišnji njemački državljanin.

Prilikom pregleda vozila u cilju sprečavanja krijumčarenja droga preko državne granice, policijskim službenicima dragovoljno je predao 5,5 grama marihuane i 4,4 grama hašiša.

Droga je oduzeta, dok je 20-godišnjak prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te mu je dozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku.

INFORMACIJA

Ponovo otvoren granični prijelaz Goričan I

Obavještavamo građane da će se privremeno obustavljen promet na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan I, od srijede, 24. srpnja od 8 sati, odvijati nesmetano.

Podsjetimo, ovaj je prijelaz bio zatvoren zbog radova na mostu preko rijeke Mure.

Danijela Turk

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*