Međimurje Press
Policija

Neovlašteno pucanje iz vatrenog oružja

Dane vikenda, 10., 11. i 12. siječnja 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i šest krađa. U tri krađe je materijalna šteta procijenjena na manje od 1.000 kuna.

Izdvajamo provalu u ugostiteljski objekt u Mačkovcu, krađu iz nezaključanog automobila u Novom Selu na Dravi te računalnu prijevaru i krađu u Štrigovi

U nedjelju, 12. siječnja u noćnim satima u Mačkovcu, Ulici Balogovec, nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

U subotu, 11. siječnja u večernjim satima u Novom Selu na Dravi, Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz otključanog osobnog automobila ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Zaprimljenom kaznenom prijavom sumnja se da je između 23. i 31. prosinca, nepoznati počinitelj zlouporabio karticu tekućeg računa vlasništvo ženske osobe s područja općine Štrigova te potrošio više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetništvu.

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI

Provozao se kamionom-dopuna informacije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 35-godišnjak s područja Varaždinske županije počinio kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Podsjećamo da je tijekom noći s 3. na 4. siječnja u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, taj muškarac otvorio vrata kamiona, stavio ga u pogon i provozao se na parkiralištu te oštetio dva parkirana kamiona i oglasnu ploču. Vozilo je ostavio nedaleko na istom parkiralištu.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Protiv njega se podnosi posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku.

NEOVLAŠTENO PUCANJE IZ VATRENOG ORUŽJA

Metak kroz krovni prozor pao u kupaonicu

U subotu, 11. siječnja oko 19 sati i 50 minuta je nepoznati počinitelj pucao iz vatrenog oružja te je zrno oštetilo krovni prozor na obiteljskoj kući u Pušćinama, Ulici Nikole Tesle tako da je zrno nepoznatog kalibra u slobodnom padu palo kroz zatvoreni prozor kupaonice u kadu.

Zrno je izuzeto očevidom dok se provode kriminalistička istraživanja.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE/PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Upravljao vozilom pod utjecajem droge

U subotu, 11. siječnja u 9 sati i 45 minuta, u Svetoj Mariji, Glavnoj ulici, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnji vozač s područja općine Kotoriba. Provjerom je utvrđeno da je osobnom automobilu isteklo važenje prometne dozvole više od 15 dana. Nadalje, prilikom kontrole u osobnom automobilu je uočena metalna drobilica za drogu (marihuanu), a također je pregledom automobila ispod suvozačevog sjedala pronađena jedna smeđa plastična kutijica s zelenom biljnom materijom nalik na drogu marihuanu mase 4,3 grama.

Preliminarnim testiranjem utvrđeno da je vozač osobnim automobilom upravljao pod utjecajem droge, dok je uzimanje krvi i urina odbio.

Od vozača su privremeno oduzete registarske pločice i droga.

Vozač će biti sankcioniran po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

PROMETNA NESREĆA

Prevrnula se vozilom i teže se ozlijedila

U nedjelju, 12. siječnja oko 16 sati i 20 minuta na cesti, kod Gornjeg Kuršanca, vozačica osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka, 58-godišnjakinja s područja grada Varaždina, nije se kretala na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, tako da s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvjete prometa te na stanje i osobine ceste, ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti.

Zbog toga je djelomično sišla izvan kolnika udesno, gdje je vozilom udarila u kamen, koji se nalazio uz rub kolnika te se vozilom prevrnula na krov.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu te je zadržana na liječenju.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku, a vozačica će biti i prekršajno sankcionirana.

INFORMACIJE

  1. PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je teške tjelesne ozlijede zadobila vozačica osobnog automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

  1. PROVEDENE PREVENTIVNE AKTIVNOSTI U PRELOGU

Mobilni preventivni centar policije u Prelogu

Protekle subote, 11. siječnja 2020. godine u jutarnjim satima u Gradu Prelogu, na Trgu kralja Tomislava kontakt policajci Policije postaje Prelog korištenjem vozila Mobilnog preventivnog centra policije provodili su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima i vozačima bicikla te predstavili aktualne zadaće preventivnih akcija „Zajedno do veće sigurnosti“ i „Sigurno u prometu“.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje .

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja