medjimurjepress@gmail.com

Neprimjereno ponašanje na športskim terenima

Srijeda, 24. listopada 2018. godine

POVREDE ZAKONA O SPRJEČAVANJU NEREDA NA ŠPORTSKIM NATJECANJIMA

Prekršajne prijave zbog nereda

Poduzetim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je u natjecateljski prostor nakon završetka utakmice utrčao 67-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, gdje je iz džepa hlača izvadio neotvoreni džepni nožić, čime je počinio prekršaje iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Protiv kluba i odgovorne osobe kluba će se podnijeti optužni prijedlog iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nadalje će se protiv 47-godišnjaka s područja općine Podturen podnijeti optužni prijedlog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Podsjećamo, da su u subotu, 13. listopada oko 16,50 sati u Podturnu, Čakovečkoj ulici, na nogometnom igralištu, po završetku odigravanja utakmice, ušli navijači u teren te su nasrnuli na suca, gdje je jedan nepoznati navijač fizički napao suca, a drugi navijač prijetio neotvorenim džepnim nožićem, ali je u daljnjoj namjeri spriječen djelovanjem redara. Po ulasku suca u službene prostorije nastavljeno je vrijeđanje te je odgurnut. Sudac nije zadobio ozljede.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

DOPUNA INFORMACIJE

U srijedu, 24. listopada od 5 do 8 sati i od 18 do 21 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su aktivnosti iz operativne akcije “Pješaci i vozači bicikla oprez!“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 36 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koja su počinili vozači bicikala, dok prekršaji pješaka nisu utvrđeni.

Utvrđeni su sljedeći prekršaji:

  • devet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,

  • jedan prekršaj na prijelazu ceste preko željezničke pruge te

  • 26 ostalih prekršaja.

(N.Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*