medjimurjepress@gmail.com

Nesreća na radu

srijedu, 25. rujna 2019. godine.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Upravljao Peugeotom pod utjecajem alkohola od 3,38 promila

Danas, 26. rujna 2019. godine 50 minuta nakon ponoći u Vrhovljanu, Čakovečkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su osobni automobil, Peugeot 307, čakovečke registarske oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak s područja općine Selnica.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3,38 promila.

Vozač je uhićen i priveden u Policijsku postaju.

Uz optužni prijedlog u kojem se predlaže zadržavanje zbog počinjenja prometnog prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, 35-godišnji vozač (recidivist u počinjenju prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola) dovest će se dežurnom prekršajnom sucu Općinskog sudu u Čakovcu. Zakon o sigurnosti prometa na cestama za opisani prekršaj predviđa novčanu kaznu od 10.000 do 20.000 kuna ili kaznu zatvora do 60 dana uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije (najmanje šest mjeseci ako je prekršaj počinjen drugi put, odnosno najmanje 12 mjeseci, ako je prekršaj počinjen treći put, odnosno svaki sljedeći put).

NESREĆA NA RADU

U nesreći na radu teško ozlijeđen 49-godišnji radnik

Jučer, 25. rujna 2019. godine u 23 sata i 58 minuta u Prelogu, Ulici kralja Zvonimira, u proizvodnom pogonu privatnog poduzeća, dogodila se nesreća na radu.

Prilikom izvođenja radova, konkretno šivanja navlake madraca došlo je do zastoja na radnom stroju. Zastoj je pokušao otkloniti 49-godišnji radnik, ali je tom prilikom aktivirao senzor noža namijenjenog za rezanje viška platna te mu je nož pritom zarezao lijevu ruku.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni radnik prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

O događaju je izvješten inspektor zaštite na radu te će se ujedno dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJE / OBAVIJESTI

  1. Za sav promet zatvoren nadvožnjak u Čakovcu, Kalničkoj ulici

Jučer, 25. rujna 2019. godine zbog izvođenja radova na sanaciji za sav promet zatvoren je nadvožnjak u Čakovcu, Kalničkoj ulici.

Upućujemo apel svim sudionicima u cestovnom prometu da budu strpljivi pošto se povremeno očekuje stvaranje većih gužvi na području grada, i to ponajviše u vrijeme odlaska na posao i potom u povratku.

Ujedno, svi sudionici trebaju se pridržavati postavljene privremene prometne signalizacije, a koja ih upućuje na korištenje alternativnih pravaca.

Policijska uprava međimurska želi vam ugodnu vožnju i što manje stresa te čekanja u koloni. Svakako, nije na odmet ranije krenuti na svoje odredište jer će se time zasigurno izbjeći gužve, kao i eventualni stres zbog čekanja u koloni te kašnjenja.

  1. Mališani iz čakovečkog vrtića “Dječja mašta” posjetili međimurske policajce

Jučer, 25. rujna 2019. godine povodom obilježavanja Dana policije u posjet Policijskoj upravi međimurskoj došli su mališani iz dječjeg vrtića “Dječja mašta“ iz Čakovca. Međimurske policajce posjetilo je dvadesetak mališana u pratnji njihovih odgajateljica.

Dobrodošlicu mladim gostima zaželjela je Melita Sokač, policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Čakovec. Šetnjom kroz šalter salu Policijske uprave upoznala ih je s izradom osobnih dokumenta (osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i dr.). Ujedno, mališani su posjetili i prometne policajce iz Postaje prometne policije Čakovec, koji se brinu o njihovoj sigurnosti u cestovnom prometu.

Više na poveznici.

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*