Međimurje Press
Policija

Nesreća na radu 53-godišnjaka

Ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine

NESREĆA NA RADU

Donji Vidovec – u nesreći na radu teško ozlijeđen 53-godišnji radnik

Jučer, 16. ožujka 2020. godine oko 9 sati i 30 minuta u Donjem Vidovcu, Ulici maršala Tita, u obiteljskoj kući dogodila se nesreća na radu u kojoj je teško ozlijeđen 53-godišnji djelatnik privatnog poduzeća iz Kotoribe.

Prilikom obavljanja radova na zamjeni stolariji, točnije nošenja prozora stepeništem bez ograde, 53-godišnji djelatnik previše se približio rubu stepeništa, te pao s visine od oko 2 m na donju etažu.

Ozlijeđeni djelatnik vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnici, gdje je utvrđeno da je u događaju teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O događaju je izvješten nadležni inspektor zaštite na radu i nadležni državni odvjetnik.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

Policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske proteklog tjedna (od 9. do 15. ožujka 2020.) u kontroli prometa pojačano su nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa.

Tijekom poduzimanja aktivnosti utvrđeno je ukupno 97 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, od čega 77 prekršaja nekorištenja pojasa na prednjim sjedalima te 20 prekršaja nekorištenja pojasa na stražnjim sjedalima.

Sigurnosni pojasevi su primarna zaštita svih vozača i putnika u vozilu. U značajnoj mjeri doprinose smanjenju stope smrtnosti ili ozljeđivanja svih sudionika u prometnim nesrećama. Osobe koje prilikom prometne nesreće nisu bile vezane ili su nepropisno sjedile, doživjele su teške i ponekad nažalost po život opasne ozljede. 

Ponekad nesvjesno primijetimo u svojem okruženju neke detalje koje kada povežemo s trenutnom situacijom, odnosno aktivnostima na koje smo usmjereni, jasno ocrtavaju ciljeve kojima stremimo.

Tako je policijski službenik Policijske postaje Mursko Središće u tlocrtu Županijske bolnice Čakovec uočio siluetu majke i oca kako u naručju drže dijete, a svi su zajedno vezani „sigurnosnim pojasom“ (fotografija tlocrta bolnice u privitku priopćenja).

Koristite sigurnosne pojaseve jer oni spašavaju živote!

Radova GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja