Međimurje Press
Policija

Nesretni slučaj prilikom spremanja kukuruza

Srijeda, 14. listopada 2020. godine

NESRETNI SLUČAJ

Prilikom spremanja kukuruza 22-godišnjakinja zadobila teške ozljede opasne po život

Jučer, 14. listopada 2020. godine oko 10 sati i 30 minuta u Cirkovljanu, u dvorištu obiteljske kuće u Gornjoj ulici, dogodio se nesretni slučaj u kojem je 22-godišnjakinja zadobila po život opasne ozljede.

Prilikom ljuštenja kukuruza pomoću tzv. „trebljačice“, koja je kardanskim vratilom bila priključena na traktor, 22-godišnjakinja pokušala je priječi preko vratila na drugu stranu. U tom trenutku vratilo joj je zahvatilo donji dio trenirke, a zatim i gornji te ju omotalo oko osi.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je opisanom događaju zadobila teške ozljede opasne po život te je zadržana na liječenju.

O događaju izvještit će se nadležno državno odvjetništvo.

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI

Dvadesetogodišnjak osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 20-godišnjak s područja općine Sračinec (Varaždinska županija), počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, sumnja se da je tijekom noći s petka na subotu, 25./26. rujna 2020. godine u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici dr. Ivana Novaka, ušao u otključani osobni automobil (Suzuki Alto), čakovečkih registarskih oznaka i pomoću originalnog ključa, kojeg je pronašao u pretincu suvozača,  stavio automobil u pogon. Nailaskom na kružni tok prometa na raskrižju ulica Otokara Keršovanija, Dr. Ante Starčevića i Trga Eugena Kvaternika, zbog neprilagođene brzine prouzročio prometnu nesreću. Izgubivši kontrolu nad vozilom, sišao je izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je u središtu kružnog toka prometa prednjim dijelom automobila udario u prometnu opremu i prometni znak. Nakon nesreće pješke se udaljio s mjesta događaja. Materijalna šteta prouzrokovana prometnom nesrećom procijenjena je na više tisuća kuna. Automobil je nakon provedenog očevida vraćen 35-godišnjem vlasniku.

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Ujedno, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 20-godišnjak u opisnoj prometnoj nesreći upravljao osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita te će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirati izricanjem novčane kazne.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja