medjimurjepress@gmail.com

Niz krađa ovog vikenda

Dani vikenda, 19., 20. i 21. listopada 2018. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je osam krađa od čega tri, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna i jedna teška krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Ukraden novac iz kuće

Tijekom subote, 20. listopada u Ivanovcu, Ulici Pavleka Miškine, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću i ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐE

Ukradeni novčanici, torba i bicikl

1) U petak, 19. listopada u jutarnjim satima u Čakovcu, Športskoj ulici, iz kabineta škole, nepoznati počinitelj je ukrao nekoliko novčanika.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

2) U subotu, 20. listopada u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, Športskoj ulici, na parkiralištu kod trgovine, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog vozila ukrao torbu sa novcem i osobnim dokumentima.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

3) U subotu, 20. listopada u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, Športskoj ulici, na parkiralištu kod trgovine, nepoznati počinitelj je ukrao nezaključani bicikl.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

DOVOĐENJE U OPASNOST ŽIVOTA I IMOVINE OPĆEOPASNOM RADNJOM I SREDSTVOM

Izazvan požar u kući

U nedjelju, 21. listopada u popodnevnim u Goričanu, u Donjoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje je ispremetao stvari te u nekoliko prostorija izazvao požar u kojima je izgorio inventar i stolarija.

Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društava Goričan i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Uzrokovao direktan sudar

1) U subotu, 20. listopada oko 21,10 sati u Palovcu dogodila se je prometna nesreća u kojoj se 60-godišnji vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,91 grama po kilogramu, nije kretao sredinom obilježene prometne trake. Zbog toga je na ravnom dijelu ceste prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 22-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene dvije putnice, 27 i 21-godišnjakinje, iz osobnog automobila s kojim je upravljao 22-godišnji vozač.

Vozač, 60-godišnjak je uhićen te je podnijet optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu uz dovođenje na sud nakon čega je pušten.

Sišao van kolnika u cestovni jarak

2) U nedjelju, 21. listopada oko 2,45 sati između Gornje Dubrave i Martinuševca, 48-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 2,07 grama po kilogramu, vozilo nije držao što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je u zavoju vozilom sišao izvan kolnika u cestovni jarak gdje je udario u zemljanu kosinu.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđeni vozač prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se tjelesne ozlijede i kvalifikacija prometne nesreće utvrditi naknadno, po zaprimanju bolničke prijave.

INFORMACIJE

Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i četiri s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom lakše je ozlijeđen 57-godišnji vozač bicikla i u osobnim automobilima 61, 21 i 27-godišnje putnice.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

  • nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

  • ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod četiri vozača.

Najveća, u količini od 2,07 grama po kilogramu izmjerena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je u nedjelju, 21. listopada oko 2,45 sati između Gornje Dubrave i Martinuševca sudjelovao u prometnoj nesreći za koju će se ozljede i kvalifikacija događaja utvrditi naknadno.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*