Međimurje Press
Policija

Nova akcija “Alkohol”

Četvrtak, 6. veljače 2020. godine

KRAĐA

Gornji Hrašćan – iz garaže ukraden alat

U razdoblju od 2. do 4. veljače 2020. godine u Gornjem Hrašćanu, Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj pomoću ključa kojeg je pronašao nedaleko ulaznih vrata garaže, otključao ih je te ušao u unutrašnjost, odakle je ukrao razni alat.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ponovno upozoravano sve naše građane na nužnost poduzimanja minimalnih samozaštitnih mjera kako ne bi postali žrtve lopova.

Jedna od najlošijih navika naših žitelja je sakrivanje ključeva kuće, stana ili drugih prostorija na raznim lokacijama, npr. ispod otirača, tegli za cvijeće te na drugim ne baš skrovitim mjestima. Lopovi tako „sakrivene“ ključeve mogu vrlo lako pronaći te iskoristiti za nesmetani ulazak u vaš dom. Izbjegavanjem takvih navika uvelike će te smanjiti mogućnost da postanete žrtva kaznenog djela.

Više o samozaštitnim mjerama na poveznici.

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvojica 23-godišnjaka osumnjičena za provalu u obiteljsku kuću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica 23-godišnjaka s područja općine Nedelišće, počinila kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da su krajem listopada prošle godine u Trnovcu, provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 61-godišnjaka, odakle su potom ukrali prijenosni kompresor, punjač za akumulator, aparat za kavu, razna alkoholna pića i nakit.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec dio ukradenih predmeta pronašli su i oduzeli od osumnjičenika te ih vratili vlasniku.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽARI NA PROMETNIM SREDSTVIMA

Gornji Hrašćan – u garaži izgorio četverocikl

Danas (7. veljače 2020.), 35 minuta nakon ponoći u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, u otvorenoj garaži izbio je požar na četverociklu, marke T-KING, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 38-godišnjaka. U požaru četverocikl je u potpunosti izgorio te se materijalna šteta procjenjuje na oko 30 tisuća kuna. Požar su ugasili ukućani, te vatrogasci JVP Čakovec i DVD-a Gornji Hrašćan.

Nakon provedenog očevida utvrdit će se uzrok požara.

OBAVIJESTI

  1. Najava akcije „Alkohol“

Policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske u noći sa subote na nedjelju (8./9.  veljače 2020.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  1. Najava akcije „Nadzor teretnih automobila i autobusa“

U razdoblju od 10. do 16. veljače 2020. godine policijski službenici svih  policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske, uključujuću i graničnu policiju,  tijekom svakodnevnih redovnih zadaća pojačano će nadzirati teretne automobile i autobuse.

Najavljene aktivnosti usklađene su s akcijama ROADPOL-a, tj. sve policijske snage na području Europske unije uključene su u aktivnosti iz ove akcije, a sukladno navedenom terminu provesti će se i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

U četvrtak, 13. veljače tijekom dana policijski službenici Policijske uprave međimurske nadzirat će teretne automobile i autobuse u suradnji s kolegama iz susjedne Policijske uprave varaždinske.

  1. Kros utrka – MEMORIJAL „ŽELJKO MURK“

Policijska uprava međimurska, Policijska udruga IPA Međimurje i Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata – Čakovec u suradnji s Atletskim klubom „Međimurje“ Čakovec, povodom 17. godišnjice pogibije hrvatskog branitelja i policajca Željka Murka, organiziraju kros utrku.

Start utrke je u subotu, 8. veljače 2020. godine s početkom u 10 sati. Start i cilj su kod objekta UHVIDR-e kod jezera na rijeci Dravi u Gornjem Kuršancu, a duljina staze je 7,5 kilometara.

Prijave za utrku mogu se izvršiti putem internetskih stranica atletskog kluba (www.akm.hr) ili uoči utrke od 8 sati.

Utrka ima humanitarni karakter pošto se prikupljena kotizacija (20 kuna po sudioniku) u cijelosti uplaćuje u fond Zaklade policijske solidarnosti MUP-a.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da se odazovu ovoj memorijalno-humanitarnoj utrci.

Ujedno, pozivamo sve predstavnike medija da poprate ovaj događaj.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja