Međimurje Press
Policija

Novčanici djelatnica trgovine u rukama lopova

Ponedjeljak, 10. veljače 2020. godine

KRAĐA / RAČUNALNA PRIJEVARA

Čakovec – nepoznati počinitelj iz garderobe ukrao nekoliko novčanika

Jučer, 10. veljače 2020. godine oko podneva u Čakovcu, Trgu Republike, nepoznati počinitelj iz skladišnog prostora i kancelarije ukrao je nekoliko novčanika u kojima su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac, vlasništvo djelatnica trgovine mješovitom robom.

Nakon krađe počinitelj je uz pomoć jedne od ukradenih kartica te pripadajućeg PIN-a kojeg je pronašao u novčaniku, na bankomatu podigao novac.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

I ovaj slučaj svakako je dobar povod da ponovno upozorimo i savjetujemo sve građane da u svojim novčanicima ili torbicama, nikako ne drže zajedno bankovne kartice i PIN-ove kako bi izbjegli neželjene događaje, odnosno omogućili kradljivcima da relativno jednostavno podignu novac s njihovih računa.

POŽARI NA PROMETNIM SREDSTVIMA – DOPUNA INFORMACIJE

Utvrđen uzrok požara na četverociklu u Gornjem Hrašćanu

Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske utvrđeno je kako je uzrok požar kvar na električnim instalacijama četverocikla.

Kako smo već ranije izvijestili u petak, 7. veljače 2020. godine 35 minuta nakon ponoći u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, u otvorenoj garaži izbio je požar na četverociklu, marke T-KING, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 38-godišnjaka. U požaru četverocikl je u potpunosti izgorio, dok se materijalna šteta procjenjuje na oko 30 tisuća kuna. Požar su ugasili ukućani te vatrogasci JVP Čakovec i DVD-a Gornji Hrašćan.

O događaju izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo.

RADOVAN GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja